Осумњичени за напад у Берлину убијен у Милану! Током пуцњаве викао „Алаху-екбер“

Тунишанин Анис Амри, за којег се верује да је извео напад на божићном вашару у Берлину, убијен је током рутинске контроле полиције у Милану. Италијанска "Република" јавља да је током пуцњаве узвикнуо "Алаху-екбер".

0

Италијанска агенција Анса наводи да је Амри убијен три сата после поноћи током рутинске полицијске контроле у предграђу Састо Сан Ђованију.

Полиција је Амрију тражила документа када је изашао из воза којим је дошао из Француске, а он је из ранца извадио пиштољ, пуцао и ранио једног полицајца у раме.

Потом је дошло до пуцњаве и Амри је убијен, додаје италијанска агенција.

Како наводи италијански лист Република, Амри је пре тога узвикнуо „Алаху-екбер“.

Министар унутрашњих послова Италије Марко Минити потврдио је да је у Милану убијен Тунишанин осумњичен за напад у Берлину.

„Нема сумње да је убијен (Анис) Амри“, рекао је Минити на конференцији за новинаре.

Претходно је данска полиција саопштила да је у Данској виђен мушкарац који одговара опису нападача из Берлина.

Како је Ројтерс пренео саопштење данске полиције, осумњичени је виђен у месту Алборг, на северу Данске.

Данска полиција је на Твитеру објавила да би људи требало да избегавају ту област, с обзиром на то да је у току полицијска операција.

Иначе, немачки РББ јавља да је Амри (24) снимљен како 14. и 15. децембра излази из џамије у Берлину. Потом је поново снимљен неколико сати после напада у понедељак у истој џамији, преноси АП.

Истовремено, лист Тагешпигел пише да истражитељи верују да је Амри задобио повреде по лицу приликом напада и да је могуће да је још увек у Берлину.

Форензички докази из камиона којим је на божићном вашару у Берлину убијено 12, а рањено скоро 50 људи, указују да је за воланом био Тунишанин Анис Амри, потврдила је јуче портпаролка немачког савезног тужилаштва Фрауке Келер, наводећи да је за њим издат налог за хапшење.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*