Отац малог Раденка: Зар требам да стрепим да ће ми убити и друго дете?!

0

Ни на крај памети ми није било да због једног прелома руке могу да изгубим дете. Цео систем се мора променити да би грађани могли да верују докторима, каже несрећни отац Милан

Немам ништа од тога да доктор оде у затвор и остане без лиценце. Имам још једно дете, сутра ћу га одвести код лекара. Треба ли да стрепим шта ће бити и с њим?!

Ово је јуче поручио огорчени Милан Никодиновић на протестној шетњи у Лозници, организованој поводом смрти његовог сина Раденка (8), који је умро од сепсе након прелома руке, за шта оптужује др Добривоја Бојанића. Под слоганом ‚‘Да се не заборави‘‘ окупило се више од 800 Лозничана, који су носили црне мајице с Раденковим ликом и натписом ‚‘Анђели не умиру‘‘ и ‚‘Не можемо да заборавимо‘‘.

Kриве лекара

У потпуној тишини кретали су се поред градске управе и кроз центар Лознице до Опште болнице, где је на одељењу ортопедије лечен преминули дечак. На челу поворке били су дечакови родитељи Милан и Зорица Никодиновић и млађа сестра Јана. На паркингу испред болнице упалили су свеће за покој душе малишана.
– Ни на крај памети ми није било да због једног прелома руке могу да изгубим дете. Цео систем се мора променити како грађани, кад доведу дете код лекара, не би морали да размишљају шта ће се десити, већ да верују докторима – поручио је Милан.

Тужна је била и Раденкова другарица Лидија Матић, која је поручила да грађани мирном шетњом желе да пошаљу поруку да се „не сме дозволити да узроци Раденкове смрти остану неразјашњени, а одговорни кривци прођу некажњено“.
– Раденка више нико и ништа не може вратити, али удружимо се у настојању да се ово више никада никоме не деси – навела је девојчица.

Умро од сепсе

Подсетимо, Раденко Никодиновић из места Kозјак код Лознице поломио је руку 2. октобра приликом пада с тобогана, после чега му је стављен гипс у болници у Лозници. Рука је почела да му отиче, а родитељи су неколико пута ишли код лекара, који их је враћао кући. Пребачен је у Институт за мајку и дете у Београду, али је преминуо у суботу 8. октобра од последица сепсе

 

 

 

Курир

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*