Otkrio ko druka: Vučić izbacuje „krticu“ iz vlade i SNS!

0

Mandatar za sastav nove vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je u poslednji čas rešio da iz vrha stranke, a i sa spiska ministara, izbaci jednog visokog funkcionera za koga je siguran da pojedinim stranim ambasadama u Beogradu, kao i medijima, odaje poverljive informacije.

Vučić je tu odluku doneo čak i po cenu da formiranje Vlade bude prolongirano za nekoliko dana, besan što u stranci postoje oni koji se umiljavaju stancima i medijima ne vodeći računa o tome da to može imati vrlo loše posledice po stranku, tvrdi izvor „Alo!“ blizak vrhu SNS-a.

– U SNS-u nećemo više tolerisati takvo ponašanje. Ako neko misli da će dodvoravanjem strancima i medijima uspeti da se dočepa željene stolice, grdno se prevario. Na njihovu žalost, to ne ide tako, a kao nauk svima poslužiće to što će ovaj naš stranački funkcioner ostati bez funkcije u stranci, ali i bez pozicije u Vladi koja mu je bila namenjena – tvrdi izvor „Alo!“ iz vladajuće stranke.

Povod za ovako oštru reakciju bilo je to što se u medijima pojavila informacija da je sinoć trebalo da bude održana sednica Predsedništva SNS-a na kojoj je Vučić nameravao da saopšti imena ministara. Jedan od razloga zbog kojih je sednica otkazana je upravo to što se uprkos strogoj tajnosti ta informacija našla u medijima.

– Mandatar Aleksandar Vučić uskoro će saopštiti imena ministara u novoj vladi – izjavio je Nebojša Stefanović, funkcioner SNS-a i ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi.

– Mislim da nema potrebe da se ljudi previše uzbuđuju – rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će se u narednih nekoliko dana “sve razviti”, dodajući da zakonski rokovi nisu probijeni.

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*