Откривено ко је украо пакетиће за децу код Сомбора!

0

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су В. Б. (51) из Сомбора, проповедника једне цркве, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера.

Он се терети да је из цркве, у којој су били пакетићи из хуманитарне помоћи, узео део и продао их. Део пакетића је поделио, а део је полиција пронашла у његовој кући и цркви.

По налогу Основног јавног тужилаштва, В. Б. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

Подсетимо, више од 100 празних новогодишњих и божићних пакетића које су деца из Немачке послала својим вршњацима у Србији украдено је и разбацано уз Велики бачки канал у близини Стапарског моста у Сомбору, а ова невиђена срамота разбеснела је грађане Сомбора, али и бројне кориснике друштвених мрежа.

Немили призор овековечио је на лицу места Сомборац Игор Боца који је истакао да није могао да верује шта је затекао.

– Ово је срамота од Бога! Преко 100 пакетића тј. празних кутија хуманитарне помоћи добијене од деце из Немачке…

Поклон за Божић и Нову 2017. деци којима је најпотребније, а неко се удостојио да све испретура и узме“, огорчено је написао Боца.

Он је додао и да се нада да ће полиција убрзо реаговати и открити почиониоце који су децу оставили без празничног изненађења.

„Прибавити доказни материјал и санкционисати свирепост и неправду. Сутра исто може да се деси и нама. Делите ово и покажите колико смо мали велики људи“, закључио је он.

У разбацаним кутијама од пакетића налазе се честитке деце написане на немачком језику у којима честитају Божић и Нову годину вршњацима у Србији.

 

 

 

 

 

Епк

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*