„Отпор“ Трампу: Широм САД протести због Трампове победе!

На хиљаде људи у већим градовима широм САД изашло је на улице да искаже своје незадовољство поводом победе Доналда Трампа на председничким изборима, преноси Б92 на свом сајту.

0

ЦНН јавља да се по полицијским проценама у Њујорку окупило око пет хиљада људи који узвукују пароле против новог председника Трампа. Како јавља Раша тудеј, на протестима од једне до друге обале САД било је запаљених застава, вандализма, а има и ухапшених.

Б92 преноси да се протестује у Лос Анђелесу, Сан Франциску, Сијетлу, Бостону, Чикагу…

У Њујорку су се демонстранти, за које се наводи да су млади људи, окупили око Трампове куле, а чују се повици „Није мој председник“ и „Ј**** Трампа“, као и повици против прекомерне употребе полицијске силе. Демонстранти узвикују и пароле о имигрантима, абортусу и другим контроверзним темама из Трампове предизборне кампање.

Пред Трамповом кулом је запаљена застава. У појединим деловима Њујорка, на зидовима зграда приказује се снимак на којем је Трамп назван нарцисом и преварантом.

У Вашингтону су демонстранти плавом бојом испрскали хотел у власништву Доналда Трампа, а запаљена је још једна застава. У центру Лос Анђелеса запаљена је лутка са ликом Доналда Трампа. Новинари са лица места јављају да је у Калифорнији на протестима бачен сузавац.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*