Отварање изложбе „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“-(НАЈАВА)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА, МИНИСТАРСТВО ОДБРAНЕ, СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ-Управа за традицију, стандард и ветеране, Војни музеј и Савез потомака ратника Србије 1912-1920.

0

Велика нам је част да вас позовемо на отварање изложбе у Галерији Војног музеја

АЛБУМ СЕЋАЊА НА НАШЕ ПРЕТКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА 

Среда, 23 новембар 2016. у 19 часова

Београд, Калемегдан ббe-pozivnica-izlozba-album-secanja-vojni-muzej-beograd-23-11-2016

Изложба фотографија пројекта „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“  приказује фотографије, ратне дневнике, војничка писма, дописне карте, споменице и осталу историографску грађу учесника Првог светског рата. То су јединствена сведочанства о ратним авантурама и страдањима српског војника у ратним  годинама, потиснутог са страница светске историје.

Изложба „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата” резултат је жеље да се данас, сто године касније, ода дужна почаст том малом човеку из Великог рата и да се његово велико жртвовање за правду, истину, слободу и човечанство не избрише из нашег, цивилизацијског памћења, већ постане културна баштина.

Пројекат Албум сећања реализиван је са благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја и са благословом Његове светости Патријарха московског и целе Русије г. Кирила.

Придружите нам се у намери да поносно испричамо велику причу о нашим прецима!

славним-прецима.срб

muzej.mod.gov.rs/

ДОБРО ДОШЛИ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*