Отворено писмо Бошка Обрадовића: Подршка Спутњику и РТ

Редакцији Спутњика стигло је отворено писмо Бошка Обрадовића и Српског покрета Двери, које преносимо у целости:

Поштована госпођо Милинчић и чланови редакције Спутњик, Уопште нисмо изненађени данашњом срамном резолуцијом Европског парламента о борби против против руских медија, нарочито Спутњика и Раша тудеј. Изражавамо своје противљење оваквој одлуци и сматрамо да је важно да се и у Народној скупштини Србије чује глас да је доношење овакве резолуције грубо кршење људских права и забрињавајуће угрожавање слободе изражавања и слободе медија. Како Европска унија све више тоне у тоталитаризам кроз гушење националних,културних и економских самосталности народа Европе, гушење слободе медија и права на информисаност су само део тог тоталитаног пројекта, коме се, на срећу свих народа Европе, приближио крај. Сматрамо да је агенција Спутњик, како у свету, тако и у Србији, донела свежину и светло на помраченој светској медијској сцени и допринела објективности и истинитости у информисању читавог човечанства. Изражавамо нашу пуну подршку вашој агенцији и желимо вам сваки успех и напредак у даљем раду! Бошко Обрадовић председник посланичке групе Двери у Народној скупштини Републике Србије

Спутњик