Овакве ОБЈАВЕ на друштвеним мрежама могу вам уништити живот!

0

На друштвеним мрежама објављујемо много тога, али колико год се неке ствари чиниле неважним, могу довести до разних непријатних ситуација – од изгубљене прилике за посао до крађе идентитета.

Објављивање ових детаља на друштвеним мрежама може вам створити озбиљне проблеме.
1. Подаци о послу, колегама и надређенима

Због наведених разлога, оставите мишљење о стварима пословне природе за себе. Никада не знате на који начин то ваше колеге или надређени могу сазнати, па макар имале приватан профил са неколико десетина људи. Подиелите то уживо са људима од поверења и то у своја четири зида, пише Индеx.хр

2. Властити “прљав веш”

Kолико год били љути у тренутку свађе са партнером или због раскида, оставите технологију по страни и дубоко дишите. Загарантирано ћете зажалити ако објавите љутити статус на Фејсу а, уз то, оставити лош утисак на већину људи која би то прочитала. Припазите и на то што објављујете везано за неке компаније или подузећа јер би вам се то такође могло обити о главу.

3. Подаци о документима и картицама

Kолико год се ово чинило табуом за друштвене мреже, бројне кориснике друштвених мрежа завара лажна сигурност коју оне пружају и тако почну безбрижно делити податке који се могу врло лако злоупотребити.

4. Адреса и локација на којој се налазите

Никада, али никада немојте означити локацију свог дома и нагласити да сте код куће. Исто тако, ако желите да себе тагујете у неком ресторану, ноћном клубу, биоскопу или на неком сличном месту, стрпите се и то учините тек када га напустите то. Ово су једни од најчешћих повода за пљачке и нападе.

5. Планови за годишњи одмор

Због истих разлога никада не бисте смели објављивати тачну локацију на којој се налазите. А исто тако, ни планове за одмор. Сачувајте слике за објаву после годишњег, што је одличан разлог да се за време годишњег детокса од технологије.

6. Дневни план и распоред

Нико не треба знати сваку вашу ташку у распореду, то је превише заласка у интиму. Будите опрезни са ким делите такве информације.

7. Срамотне ствари о себи

Можда мислите да ћете испасти духовити јер знате да се добро нашалите на свој рачун, међутим тај ће вам потез донети више штете него користи. Држите до свог достојанства и градите добру слику о себи, хумористични можете бити и на много других начина.

8. Подаци ваше деце

Због истих разлога због којих не бисте требали делити ни своје личне. Нажалост педофилија није стран појам, а на друштвеним мрежама опасност је већа него било где другде. Слике и информације везане за децу оставите за фото-албум и кућну архиву.

9. Нешто што може одати вашу лозинку

Најбоље би било да своју лозинку закомпликујете што је више могуће и да ни у ком случају не објављујете делове.

10. Резултате квизова и онлине игрица

 

индекс.хр

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*