Ово је 10 највећих скандала у Хилариној кампањи које је открио Викиликс

Викиликс већ месецима објављује поверљива документа о Хилари Клинтон, кандидаткињи за место председника САД. До 12. октобра 2016. Викиликс је објавио чак 7.000 мејлова Џона Подесте, човека који је алфа и омега Хиларине председничке кампање.

0

Викиликс већ месецима објављује поверљива документа о Хилари Клинтон, кандидаткињи за место председника САД. До 12. октобра 2016. Викиликс је објавио чак 7.000 мејлова Џона Подесте, човека који је алфа и омега Хиларине председничке кампање.

Мејлови откривају велики број ствари које не приличе некоме ко се кандидује за председника САД, пише „РТ“. Из штаба Демократске партије САД реаговали су поприлично бесно након објаве ових података, па је тако ПР кампање Брајан Фелон Викиликс назвао „оружјем руске пропаганде“, које по сваку цену „жели да председник САД постане Доналд Трамп“.

Ово је листа 10 најупечатљивијих детаља из мејлова које је објавио Викиликс:

1. Став према „обичним Американцима“

Мејл који је подигао поприличну прашину је онај у ком Подеста открива да Хилари Клинтон презире „обичне Американце“, или барем ту фразу.mki

„Знам да је почела да мрзи обичне Американце, али сматрам да бисмо морали да искористимо то бар једном, и то када први пут буде рекла: Кандидујем се за председницу зато што вама и обичним Американцима треба неко ко је шампион“, написао је Подеста у мејлу који је априла 2015. послао Џенифер Палмијери, директорки комуникација у штабу Хилари Клинтон.

2. Обележавање појединих медија

Подеста је у мејлу послатом 12. априла 2015. са Палмијери расправљао и о америчком порталу „Бизнис инсајдер“. Обоје су се сложили да портал сматрају „десничарским“.og-image-logo-social„Јесам ли у праву што мислим да су десничари?“, упитао је Подеста, на шта му је Палмијери одговорила: „Јесу, али Филип Рајнс (бивши Хиларин помоћник из Стејт департмента) их из неког бизарног разлога симпатише.“

3. Хилари је знала да ИСИС финансирају Саудијци и Катар

Један од мејлова открива и да је Хилари Клинтон и те како била свесна да Исламска држава опстаје захваљујући огромном новцу који је добијала од Саудијске Арабије и Катара, главних савезника САД на Блиском истоку.isis-103„Док ова паравојна операција и даље траје, морамо да искористимо наше дипломатске и традиционалне обавештајне вештине како бисмо притисли Саудијску Арабију и Катар, чије владе пружају велику финансијску и логистичку подршку ИСИС-у и осталим сунитским радикалним групама у региону“, писало је у мејлу који је Хилари послала Подести.

4. Највећи донатори „Клинтон фондације“ нису Американци

У 2013. откривено је да највеће донације „Фондације Клинтон“ долазе из иностранства.„Канађани су, по глави становника, највећи донатори наше фондације. То је сјајно“, открила је Хилари.

5. „Кртице“ у Бернијевом тиму

Најжешћи противник Хилари у једном тренутку био је Берни Сендерс, сенатор из Вермонта и њен страначки колега који се с Клинтоновом борио за номинацију демократа. Како је Сендерс озбиљно пољуљао њен кредибилитет, Хилари је послала „кртицу“ у његов штаб, открива Викиликс. Тако јој је Дона Бразил, бивша саветница њеног супруга Била проследила мејл који је Клинтоновој откривао читаву стратегију Бернијевог тима, осмишљену како би се путем друштвених мрежа приволели гласачи афроамеричке заједнице.

„Хвала ти за ово, Дона“, одговорила је на мејл Адријана Елрод, Хиларина саветница.domaДона Бразил је потом заменила Деби Васерман-Шулц, шефицу националне комисије Демократске партије, која је била приморана да поднесе оставку након шо је окривено да је Хиларин тим шпијунирао Бернија.

Бразил је покушала да се опере након објављивања мејлова, рекавши да је „слала много мејлова и Бернију и Хилари“, и оптужила оне који су их објавили да „раде прековремено за Русе и Трампа“.

6. „Прављење политичких дилова мора се сакрити од гласача“

У првом делу објављених мејлова откривени су делови затворених говора које је Хилари Клинтон држала под покровитељством банака са Волстрита, у којима је истакла како би политички договори требало да се држе далеко од очију јавности.preuzimanje„Ако сви гледају и знају о чему се ви договарате када креирате политику једне земље, људи постану мало нервозни. Треба да имате две позиције: приватну и јавну“, открио је Викиликс.

7. Проблем с избеглицама

Коментаришући избегличку кризу узроковану ратом у Сирији, Хилари је рекла да прилив миграната из Сирије у Јордан и друге земље онемогућава систем провере свих тражилаца азила.rtx22fg3„Нико не може да идентификује све те људе. Џихадисти се крију међу њима, и то им је идеалан начин да уђу у друге државе“, рекла је Клинтонова још 2013. године, судећи по Подестиним мејловима.

8. Зоне забране летења

У другој председничкој дебати, одржаној прошле недеље, Клинтонова се залагала за увођење зона забране летења изнад појединих делова Сирије. Међутим, у говору које је одржала 2013. под патронатом „Голдман Сакса“, Хилари је била дубоко скептична по том питању.„Успостављање неких зона забране летења изнад Сирије отпало је оног тренутка када су се у конфликт укључили Руси, који сиријску војску снабдевају софистицираним оружјем“, рекла је тада Хилари, откривају Подестини мејлови.

9. „Челси је размажено дериште“

Мејл из 2011. године, који је послао Даг Бенд, адвокат који је учествовао у стварању „Клинтон Глобалне иницијативе“ (ЦГИ), открива да се Хиларина ћерка Челси понашала крајње неодговорно и бахато.48159409-cached„Чини ми се да је Челси Клинтон забринутија за оно што пише жута штампа него за своју улогу у овој организацији. Понаша се као размажено дериште које измишља послове како би деловало да нешто заиста ради у свом животу, који је одавно изгубио фокус“, написао је Бенд у мејлу послатом Џону Подести.

10. „Ванземаљци раде са Богом“

Чувени астронаут из програма „Аполо“ Едгар Мичел (85) писао је Џону Подести 2015. године, рекавши му да „ванземаљци постоје“, те да „за њихово постојање зна и Ватикан“.

„Рат у свемиру се захуктава, па зато сматрам да би требало да будете свесни бројних фактора о ванземаљцима, као што смо се и договорили током нашег разговора путем Скајпа“, написао је Мичел, који је преминуо у фебруару 2016.preuzimanje-1У мејловима бившег астронаута и Подесте споменута је и Тери Менсфилд, самопрозвани „директор мировних разговора са ванземаљцима“, која је такође требало да присуствује састанку са Мичелом и Подестом.

Менсфилдова је у тексту на свом вебсајту пренела бројна Мичелова сведочења, описавши ванземаљце као „највишу форму интелигентних бића која раде директно са Богом“, пише „Раша тудеј.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*