ОВО ЈЕ ПРВА СВЕТСKА ГЕЈ ПАРАВОЈНА ЈЕДИНИЦА: Застава у бојама дуге постављена у срцу Исламске државе

0

Армија за устанак и ослобођење геј заједнице (ТQИЛА) или „Текила“ како је зову, представља прву ЛГБТ паравојну јединицу икада направљену у историји борбе против тероризма

Kаменовања, вешања, бацања са кровова и страљања – геј заједница у Сирији и Ираку, али и широм света, претрпела је страшне злочине од стране терористичке организације Исламска држава.

Ипак, иронија историје је хтела да се застава у бојама дуге завијори у срцу умрућег „калифата“ – у његовој де факто престоници Раки.

Нова борбена јединица, састављена искључиво од особа хомосексуалног опредељења, одлучна је да буквално „смрви фашисте“.

Армија за устанак и ослобођење геј заједнице (ТQИЛА) или „Текила“ како је зову, представља прву ЛГБТ паравојну јединицу икада направљену у историји борбе против тероризма.

Геј контигент део је Интернационалних револуционарних народних герилских снага (ИРПГФ), формираних од волонтера широм света који су дошли како бисе борили раме уз раме са Kурдима против Исламске државе.

Kао што је женска Јединица за заштиту народа (YПГ) ојачала жене у друштву у ком су биле константно маргинализоване, план је да на исти начин ЛГБТ бригада поведе сексуалну револуцију – не само на територији ИД где је хомосексуализам кажњив смрћу, већ и у читавом региону у ком је хомофобија дубоко укорењена, а у неким местима чак и криминализована.

Због тога, Текила је изабрала најбоље место да постави своје заставе – Раку. Ружичаста застава са црном пушком калашњиков, као и застава у бојама дуге виде се у позадини фотографије, док два борца у првом плану држе натписи: „Ове педерчине убијају фашисте; ТQИЛА – ИРПГФ“.

ИПРГФ објавио је саопштење на твитеру у ком је написано како су припадници ТQИЛА „гледали запрепашћени ужасом док су фашисти и ектремисти широм света нападали геј заједницу и убили њене небројене чланове наводећи како су ‘болесни, изопачени и неприродни'“.

„Слике геј мушкараца које бацају са кровова и каменују на смрт припадници ИД нешто је што не можемо мирно да гледамо“, пише у саопштењу.

 

 

 

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*