Пацоли: Има Албанаца који су чинили злочине

0

Има Албанаца који су чинили злочине и за то они треба да буду кажњени, изјавио је заменик косовског премијера и министар спољних послова Беџет Пацоли.

Нису сви Албанци, каже Пацоли, изашли чисти из сукоба на Kосову и против оних који су чинили ратне злочине Специјални суд треба да поднесе оптужнице.

– Добро је имати оптужбе против оних који су заправо починили ратне злочине. Било је Албанаца који су криви. За то би требало да буду кажњени – рекао је Пацоли за швајцарску телевизију СРФ.

Пацоли, међутим, не верује да ће Специјални суд за ратне злочине тзв. ОВK подизати оптужнице против косовске политичке елите, посебно оних којима је суђено у Хагу, као што је случај са премијером Рамушем Харадинајем.

– Појединци који су већ у затвору у Европи, а има и оних који су већ пуште, вратили су се и сада раде свој посао за земљу – рекао је Пацоли, пренео је портал Инсајдери на албанском језику.

Пацоли је, иначе, на ванредне парламентарне изборе изашао са Демократским савезом Kосова бившег премијера Исе Мустафе и Алтернативом, али је након тромесечних преговора одлучио да ипак подржи велику, тзв. ратну ПАН коалицију, чији је кандидат за премијера био Рамуш Харадинај.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*