Пацолли: Тражићемо искључење Србије из свих спортских организација

0

Пацолли: Тражићемо искључење Србије из свих спортских организација

Први заменик премијера и министар спољних послова Kосова Бехгјет Пацолли рекао је данас да ће затражити искључивање Србије из свих међународних спортских организација и оценио да је онемогућавања уласка косовских каратиста у Србију ради учешћа на Европском првенству у Новом Саду “кукавички акт и очај”.

 

“Такав поступак српских власти представља тешко гажење сваке међународне конвенције и принципа и европских вредности и доказ о дијаметралној супротности декларативних циљева о нормализацији односа две државе”, изјавио је Пацолли, а преноси се у саопштењу његовог министарства.

У саопштењу се истиче да је Kанцеларија за везе Kосова пре неколико месеци информисала српске власти у вези са учешћем косовски каратиста на првенству у Новом Саду и да не стоје изјаве да се нису поштовале процедуре међусобних посјета званичника две земље.

Такође се истиче да је прије неколико година Русија поштујући међународне обавезе дозволила џудисткињи Мајлинди Kелменди да са ознакама државе Kосова, заставом и химном учествује на првенству и да оне буду интониране када је тријумфовала на шампионату.

 

Kосово 24

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*