Пакистан: Домаћа ракија направила помор међу хришћанима

0

Према подацима полиције 24 особе – 22 хришћана и два муслимана, умрле су у ноћи пре Божића после конзумирања отровног ликера

Пакистанска полиција саопштила је данас да је 24 људи, углавном хришћана који су славили Божић, умрло од алкохола направљеног у кућној радиности.

Драма се догодила на Бадње вече у суботу у хришћанском кварту Тобак Тек Синг сити, око 300 километара јужно од главног града Пакистана, Исламабада. „Према нашим последњим информацијама 24 особе – 22 хришћана и два муслимана, умрле су у ноћи пре Божића после конзумирања отровног ликера који су направили мештани тог града“, рекао је за агенцију Франс прес званичник локалне полиције Имран Атиф.

Најмање још 60 људи је такође оболело од тровања тим алкохолом, рекао је он. У Пакистану је продаја алкохола забрањена муслиманској већини међутим хришћани и странци који нису муслимани могу да добију бонове за куповину алкохола, по доста високим ценама.

Многи људи сами праве јефтина алкохолна пића код куће и често се дешавају несрећни случајеви, када су та пића отровна.

У октобру је 11 пакистанских хришћана умрло пошто су пили илегални алкохол, а најмање 23 особе умрле су у марту од отровног алкохола на југу земље.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*