Палма уочи одласка делегације у Грчку: Србија и Грчка имају заједничког противника

0

Палма послао јасну поруку!
Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма, уочи одласка делегације града Јагодине у Грчку поручио је да Срби и Грци и мају заједничког противника.

– Србија и Грчка имају, нећу рећи заједничког непријатеља, али заједничког противника, а то су Албанци који желе да направе Велику Албанију и да отму Косово и Метохију, део Македоније, део Црне Горе и део Грчке. Сарадња оних земаља које имају за противника Албанце, мора да буде на много већем нивоу. Не можемо да не кажемо да није довољно то што смо ми и Грци пријатељски и братски народ, већ морамо заједно да подигнемо свој глас против порука Рамуша Харадинаја, Едија Раме и Албанаца са југа Србије. Морамо заједно да решавамао све проблеме и не смемо да ћутимо и да нам прете они који су протерали Србе са Косова и Метохије – рекао је Драган Марковић Палма.

Он је навео да ће у Олимијској регији, у Паралији и Солуну, од 25. до 30 маја боравити у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, делегација од 400 чланова.

– Захваљујући донаторима ниједан динар за ову сврху није отишао из буџета града Јагодине. У делегациј су пчелари, који ће обићи највећег пчелара у области Паралије и највећи маркет за опрему за пчеларство. Затим власници СТР радњи, који ће обићи једну великопродају, пољопривредници – власници пластеника, који ће обићи највећег произвођача воћа и поврћа под пластеницима у том делу Грчке. У делегацији су и васпитачи из вртића који ће обичи вртиће у околини Паралије и први пут су са нама и ватрогасци. У делегацији су и студенти Факулета педагошких наука из Јагодине, одборници Скупштине града Јагодине и привредници који ће обићи једну или две велике фабрике – рекао је Марковић и нагласио да ће политичка делегација имати неклико састанака са грчким функционерима у Солуну.

– И ово путовање као и сва до сада има за циљ јачање економске сарадње, повећање производње, како би наши привредници запошљавали нове раднике. Када се вратимо очекујте лепе вести – рекао је Марковић.

На данашњој конференцији за новинаре говорили су и представници власника СТР радњи, пчелара, пољопривредника, привредника и студената, који путују у Грчку.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*