Палмин дневник из Вашингтона: „Председниче, био сам у цркви, на балу, поздравио сам скуп у твоје име!“

0

Народни посланик и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма писмом је обавестио председника Томислава Србије о својим активностима у Вашинтону у коме борави поводом инаугурације новом председника САД Доналда Трампа.

Марковић је у писму председнику, коме се обраћа са „ти“, навео где је све боравио и са ким се све састао у главном граду САД – да је посетио српску цркву, амбасаду, био на балу и на пријему са више од 400 градоначелника.

Преносимо писмо у целости:

„Председниче,

желим да те информишем о мојој посети САД. До сада сам имао састанак са председником Привредне коморе Вашингтона, Винсентом Оринџом, обишао цркву Св. Луке у Вашингтону, посетио нашу амбасаду, био сам на балу који је организовала Систер Цитиес Интернатионал на коме је било преко 400 градоначелника и амбасадора. Био је и наш амбасадор као и Мери Ворлик, бивша амбасадора САД у Србији. Био сам један од четири говорника на том скупу. Поздравио сам скуп у твоје име и рекао да је Србија држава у којој влада највећа политичка стабилност у Европи и позвао да њихови привредници инвестирају у Србију као земљу са најбољим условима за инвестирање. Председник Систер Цитиес Интернатионал, Тим Kинли, рекао је на скупу да ће Јагодина постати члан ове организације која броји 600 градова из САД и 2300 градова из целог света.

pBHktkqTURBXy9iM2M2NzQxYTJlZmIxYzM3NzIyY2E3NTAyMmViN2FhYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

До краја боравка у САД имаћу још 3 састанка.

Поздрав председниче!“

У Србију долази 15 градоначелника из САД

Иначе, Марковић је у Вашингтону најавио долазак у Србију 15 градоначелника и привредника из Америке.

UZ7ktkqTURBXy8wYzVjMDA2OGZjNTgwNzE1NzIzOWQ1YTNmMmRhNTRhNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

– На мој позив у Србију ће половином године доћи 15 градоначелника и пет привредника из САД и то ће бити будући лобисти Србије, јер ће створити праву слику о Србији и српским градовима – навео је Марковић.

Велика је вероватноћа, каже Марковић, да половиом године у Јагодину дође градоначелница Вашингтона Мјуриел Баузер (Муриел Баwсер), саопштено је данас из ЈС.

– Морам да признам да сам се осећао веома пријатно у друштву градоначелника најмоћније земље света, али ми из Србије треба да знамо да и тако моћне САД и њени градови имају одређених проблема – рекао је Марковић и додао да није тачно оно сто појединци говоре у Србији да Американци не воле српски народ.

– „Ја сам осетио позитивну атмосферу као једини Србин, политичар из Србије међу градоначелницима из САД – наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Марковићу у Вашингтну „уручено признање Теслине међународне организације чије је седиште у Филаделфију.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*