Пао и селфи: Заједно смо јачи!

0

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић истакла је данас да пружа подршку организаторима Параде поноса, ЛГБТ заједници и свим добронамерним грађанима који буду учествовали на овогодишњем Прајду.

Kако је објављено на сајту министарства, Брнабић је са представницима Организационог одбора Параде поноса, који су јој упутили позив за учешће у шетњи, која ће бити организована 18. септембра у Београду, разговарала и о усвајању законских решења које се тичу правних последица промене пола.

Брнабић је нагласила да планира да са својим колегама и гостима пружи подршку организаторима скупа и ЛГБТ заједници.

“На тај начин послаће се заједничка порука о међусобном разумевању, заједништву и преданом раду државних органа на обезбеђивању равноправности и побољшању положаја свих мањинских заједница и група“, истакла је Брнабић.

Саговорници су разговарали и о унапређењу односа државе према ЛГБТ особама, посебно у примени прописа и поступцима који се воде пред државним органима и јединицама локалне самоуправе, јер, по речима организатора Параде, припадници ЛГБТ заједнице наилазе на проблеме.

То је, како наводе, чест случај при издавању уверења о слободном брачном стању, које је неопходно како би се ступило у брачну заједницу у иностранству.

Брнабић је саговорницима пренела да ће Министарство државне управе у сарадњи са другим надлежним државним органима у наредном периоду радити на упознавању и оспособљавању државних службеника и запослених у локалним органима за препознавање дискриминације и примену андискриминаторних норми.

У том погледу, размотриће се усвајање законских решења која би на системски начин решила сва отворена питања у вези са променом пола и родним идентитетом грађана Србије.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*