Папа Франциско шокирао: „Трамп није хришћанин“

0

Папа Фрања је ове недеље поново изразио своје уверење да председник Трамп “није хришћанин“ – а затим шокирао католике широм света тако што је одржао исламску молитву и читао Kуран у Ватикану.

Учења и молитва су уследили након што се папа Фрања састао са председником Израела Шимоном Пересом и председником Палестине Махмудом Абасом у Ватикану, окупљање које осмишљено како би се промовисао мир на Блиском истоку.

Портпарол Свете столице је рекао да су молитве требале да буду “пауза у политици“. Папа је рекао да се нада да ће међуверске молитве подстаћи мир посебно између Израелаца и Палестинаца.

Ватикан је такође емитовао директан пренос овог догађаја за гледаоце широм света.

Хришћанни су истакли да је папина одлука да прогласи Библију и Kуран истим, и дозволи исламску молитву у Ватикану у директној супротности са библијским учењем.

“Исус му рече, Ја сам пут и истина и живот. Нико не долази к Оцу осим преко мене. Ако ме знаш, онда ћеш такође знати и мог Оца.“ Јован 14: 6-7

Kатоличка црква, под либералним папом Фрањом, изводи још један страшан заокрет.

Омогућавајући обожавање другог бога под маском “либералне толеранције“ директно је у супротности са Божијом речју.

Покушај аспорбовања паганске религије – највеће религије против Христа на кугли земаљској – директан је шамар Богу, његовом Сину, и верним хришћанима широм света.

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*