Париз: Протест против Макрона, 2.000 полицајаца на улицама

0

Власти у Паризу наредиле су да се две хиљаде полицајаца распореди на улицама престонице, где се припрема масовни протест на годишњицу инаугурације председника Емануела Макрона.

Активисти позивају на мир, а власти обећавају да ће избећи да се понове насиље и штета који су обележили протесте за Међународни празник рада — 1. мај у Паризу, преноси АП.

Један судски званичник рекао је данас да је седам особа оптужено због немира 1. маја, када су учесници протеста палили аутомобиле и уништили ресторан „Мекдоналдс“ и друге радње.

Власти су за тадашње насиље окривили маскиране анархисте, који су пореметили мирни марш радника.

Организатори данашњег марша, екстремно левичарска партија Непокорна Француска, упозорили су изгреднике да се држе подаље.

Та партија је љута и незадовољна због Макронових реформи, као што је укидање неких повластица за раднике и јачање овлашћења полиције.

Начелник париске полиције Мишел Делпије најавио је да ће се за безбедност грађана данас бринути око 2.000 полицајаца.

Он је на конференцији за новинаре рекао да постоји велика могућност да ће насилни појединци покушати да изазову нереде на данашњем протесту, четири дана након што је избило насиље на првомајским протестима у француској престоници.

 

спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*