Патријарх Иринеј: Благодаримо Господу на Вучићу

1

Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Србије Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију, поручио је данас патријарх српски Иринеј на литургији, коју је служио у Бањалуци, поводом Дана Републике Српске.

„Благодаримо Господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију“, рекао је патријарх Иринеј.

„Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се он са својим сарадницима бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији“, рекао је патријарх и додао да и народна пословица каже да прегаоцу Бог даје махове (воља, крепост, решеност…).

Надамо се и молимо се Господу, додао је патријарх српски, да председнику Републике Србије „да снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена, са надом и вером и уз помоћ Божју да нас Господ неће оставити“.

Патријарх је такође захвалио Богу што је Републици Српској дао човека, Милорада Додика, који, како је рекао, мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску.

„Срби знају шта је држава, јер су је увек имали и умеју да поштују државу и док то будемо следили тако — историју и културу нашу, као што рекох, опстаћемо, одолећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена“, закључио је српски патријарх.

 

Танјуг

1 КОМЕНТАР

  1. Шта се ово у политичким и црковним круговима дешава, уместо јединства дешава се неприродна подела? Митрополит је изјавио шта је изјавио, он никада није имао длаку на језику. Али зато и код политичара окупљених око ΛV овај „испад“ је дочекан најоштријим ножем-језиком. Не слажу се или штите нападнутог, ако је по савести, није грех? Чуди испад ЊС, уместо да стиша ситуацију у СПЦ, он се ставља на страни политички јачег, што му, ама баш, није потребно. Што не следи, по таквим питањима, свог предходника, уколико нема у њему политичке амбиције, уколико је има, странка на власти такве поступке преводи на другу страну.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*