Патријарх Иринеј: Оно што се поклони, заувек је изгубљено

1

Патријарх српски Иринеј изјавио је поводом позива председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији да Косово не сме да се отуђи ни поклони.

„Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити”, рекао је Иринеј за РТС.

Танјуг

1 КОМЕНТАР

  1. KAO ANATEMISANI?

    Od obelodanjivanja stava o razgraničenja sa Albancima, a dotle rešenje bilo kompromis, od strana ΛV svaki iole ko ima primedbe na to, stavlja se na stubu srama, prišiju mu se špiunske radnje i ko zna koje izmišljotine etikete. Iguman Sava od elokventnog crkovnika postade SNS najveći neprijatelj. Do skora i patrijarh je bio u nemilosti. Da se razumemo crkovne dostojnike „čuva“ Bog, a ostalima preostaje sami da se čuvaju. Ko nije sposoban da se nosi sa neverovatnim pritiscima i napadima bolje je ne počinjati. Za sve su krivi opozicionari i svojeglavomisleći ljudi, a zasluge skupljaju radikalni naprednjaci, a ophode se kao papagaji, ponavljajući ono što je rekao vođa, da ne zaborave. Na toj temi nema pardona, ili si s njima ili si njihov neprijatelj i ne(do)vernik,a kultura izražavanja, šta beše?.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*