Патријарх Иринеј: Папа неће ићи на Косово!

0

Поглавар СПЦ патријарх Иринеј каже да му католички верски вођа папа Фрања није помињао да ће признати независност јужне српске покрајине.

Патријарх српски Иринеј рекао је да му није познато да ће папа Фрања посетити Kосово и да ће Ватикан признати његову независност, како тврди косовски председник Хашим Тачи.

„Остаје да видимо шта ће папа Фрања урадити, јер нам је досад причао другу причу. Ватикан није признао Kосово, барем засад. А ову наводну најаву да ће доћи на Kосово можда само пишу и Албанци“, каже патријарх.

На питање како би Црква реаговала кад би овај след догађаја био с ватиканске стране, патријарх Иринеј не може још са сигурношћу да зна.

„То ћемо још видети, нећемо да трчимо пред руду. Видећемо прво шта ће се дешавати“, одговорио је он.

Папа Фрања организовао је пре два дана пријем за председника и премијера такозване државе Kосово Хашима Тачија и Ису Мустафу, који су код ватиканског поглавара били у одвојеној аудијенцији, а како преносе косовски медији, папа је најавио да ће Ватикан признати Kосово.

Приштински портал Kоха диторе пренео је да се Тачи одмах након завршеног састанка похвалио на свом Фејсбук профилу да је папа најавио свој долазак на Kосово како би “признао реалност на Балкану”.

 

 

Новаборба

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*