Патријарх Иринеј: Жене су дужне да рађају; Зорана Михајловић: Пустите жене да саме о томе одлучују

1

Српкиње су дужне да рађају, у најкраћем би могла да се сажме изјава патријарха Иринеја.

– Дужни смо да обновимо наш народ, и да препоручимо нашим матерама да су дужне да рађају децу по божијемо благослову, и да на тај начин останемо у историји, иако смо пострадали – рекао је патријарх за „Ало“.

Није дуго прошло, док није стигла и прва реакција, и то до потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, која је и председница Kоординационог тела за родну равноправност.

– Пустити жене да рађају онда када оне то хоће – рекла је Михајловић на питање новинара уочи Самита женског лидерства како коментарише изјаве црквених великодостојника да жене морају да морају да рађају да би обновиле нацију.

Она је казала и да не верује да данас женама треба рећи тако нешто.

“- Сваки дан ме изненади оно што могу да прочитам, а кажу црквени великодостојници. Једни кажу да су жене убиле више деце од Хитлера, са друге стране патријарх каже да треба да рађамо децу да бисмо очували српство – рекла је она, и нагласила да је њено мишљење да жене треба пустити да саме одлучују када ће рађати.

“Kаже и да мисли да данас нема жене на свету која не жели да има дете, да га негује, гледа и брине о њему, и да се брине о његовом напретку.

– Свакако, не треба да заборавимо да жене нису раније могле да кажу своје мишљење када смо имали многе ратове и да буду на местима где се доносе одлуке. Да буду ту када су њихова деца, мужеви и браћа одлазили одакле се нису враћали или су се враћали без руку, ногу или у ковчезима” – казала је Михајловић, уз опаску да жене не треба присиљавати ни на шта, и да оне воде рачуна и о својој породици и о својој држави.

 

 

Танјуг

1 КОМЕНТАР

  1. Гадуро вештице лезбејска Патријарх је у праву жене треба да рађају децу па нећемо ваљда
    дозволити да болесници педерско лезбејки усвајају децу и аутоматски униште њихов
    психички развој

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*