ПАТРИОТЕ ЗАПАЛИЛЕ ЗАСТАВЕ KОСОВА и СНС ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА

0

У Београду је у суботу увече одржана протестна шетња против страних притисака на Србију да такозваној држави Kосово дозволи чланство у Уједињеним нацијама и осталим међународним организацијама.

Окупљање је почело у 17 часова на Тргу Репбулике, а осим слања поруке свим домаћим политичарима да не смеју потписати било какав правно обавезујући споразум са „албанским окупаторима на Kим“, протест је одржан и у знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Окупљени, којих је било знатно више него на претходном скупу одржаном 17. фебруара, су прошетали централним градским улицама, да би испред зграде Председнишва Србије запалили заставе такозване државе Kосово, Српске напредне странке и импровизану заставу ЕУ.

Ове заставе су запаљене јер је СНС, преко Српске листе, у владајућој коалицији са албанским странкама у окупаторској скупштини на Kосову уз подршку ЕУ.

Током шетње, окупљени су узвикивали пароле: „Не дамо вам Kосово“, „Русија, Србија, не треба нам Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Kосово је срце Србије“ и остале пароле којима је исказан став против бриселских преговора, ЕУ и НАТО пакта.

Балкан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*