Пецони чека операцију, а Рутовић изгледа побегао у Црну Гору

Трага се за човеком који је пуцао у хотелу. Жељко Рутовић се вероватно крије у Црној Гори

0

ПОЛИЦИЈА још трага за Жељком Рутовићем (51), осумњиченим за рањавање Предрага Ранковића Пецонија (55), власника Телевизије Хепи, а како незванично сазнајемо, он се, највероватније скрива у Црној Гори. За то време, Ранковић се налази у Ургентном центру и у стабилном је стању, а полицијским инспекторима још није испричао шта се догодило кобне вечери у хотелу „Праг“.

Рутовића, који се од среде увече налази у бекству, полиција је након напада покушала да пронађе у породичној кући у Београду. Извршен је претрес његове виле у Војводе Влаховића 17, али засад није познато да ли је пронађен траг који би помогао у даљој истрази.

Сведочење Пецонија, које би могло да помогне у расветљавању овог случаја, још није обављено, с обзиром на то да се налази на Одељењу полуинтензивне неге у Ургентном центру, где би лекари требало да му оперишу крвне судове ноге.

Пуцњави у „Прагу“ према досадашњим налазима истраге претходила је расправа Рутовића и Ранковића око куповине некретнина у Београду. Њих двојица су се, наводно и раније сукобљавали због пословних интереса. Како сазнају „Новости“, предстојећа купопродаја познатог ресторана „Венеција“ на земунском кеју и хотела „Централ“ у Земуну, који припадају истом власнику, били су окидач за обрачун између два бизнисмена.

ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ СТАБИЛНО

ЛЕКАРИ Ургентног центра кажу да је стање Предрага Ранковића засад стабилно. Ипак, нису желели да кажу када ће бити извршена планирана операција крвних судова.

– У стабилном је здравстевном стању, то је све што званично можемо да кажемо – наводе у Ургентном центру.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*