Пензионисани генерал ХВО Љубо Чесић Ројс: Милорад Додик је сад као неки велики Србин, а Хрват је као што сам и ја

0

Кривичне пријаве из РС против припадника ХВО у БиХ коментарисао је и пензионисани генерал ХВО Љубо Чесић Ројс, који је учествовао у акцијама хрватске војске током протеклог рата у БиХ.

– Сада они који су изгубили у рату и они који су извршили агресију на Хрватску и БиХ дижу лажне оптужнице. Од тога нема ништа. Ја се не бојим ничега, осим свемогућег Бога – изјавио је Ројс.

Ројс понавља како Хрватска војска и ХВО нису починиле никакве злочине.

– И мамо и ми материјале за подизање оптужница, али треба подвући црту, јер се не може овако даље, прошло је већ 21 годину. Једино тако можемо ићи даље са животима. Мислим да сада премијер Андреј Пленковић може да направи пуно по питању споменутих пријава, смирен је, свиђају ми се његове изјаве, одмерен је. Мислим да је ово све напад на њега и на председницу Колинду Грабар Китаровић, па и на председника Сабора Божу Петрова – рекао је Чесић Ројс те додао да не зна ради ли се ту о договору између Драгана Човића и Милорада Додика.

– Ја то не знам, али Додик треба знати одакле су му корени. Милорад Додик је иначе Хрват, као и Војислав Шешељ. Ја га позивам: ‘Миле, сети се својих дедова и прадедова, одакле су дошли у Бањалуку’. И сад је он као неки велики Србин, а Хрват је као што сам и ја – закључио је Ројс.

Блиц, нап.бх

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*