Пензионисаном пуковнику Војске Српске прете смрћу: Они немају толико метака колико “легенди” треба да убију

0

Пензионисани пуковник Војске Републике Српске, Милан Јоловић Легенда, један од организатора мирних протеста дрвопрерађивача на Сокоцу, рекао је данас да је добио СМС поруку у којој је наведено да ће завршити као Срђан Кнежевић и Жељко Марковић, чија убиства до сада нису расветљена.
Полицијска управа Источно Сарајево је упозната са претњама смрћу Јоловићу, због чега је отворена истрага.

Јоловић је рекао да има поверења у институције Републике Српске и верује да ће бити откривен пошиљалац претеће СМС поруке коју је добио.

Он је на конференцији за новинаре на Сокоцу рекао да претећу поруку, коју је добио јуче, може повезати са његовим недавним активностима у вези са протестима дрвопрерађивача Сарајевско-романијске регије.

– Садржај претеће поруке је резултат јавног коментара једне групе људи по кафанама да сам се осилио и да би могао да завршим као Срђан Кнежевић. Тек сада сам поносан што сам подржао мирне протесте на Сокоцу – додао је Јоловић.

Он је навео да је његово животно опредељење у таквом духу тако да ова претећа порука није констатована.

– Она само потврђује против кога је овај протест био упућен – против мафије која не познаје ни границе ни партије. Мафији поручујем да сам спреман на судбину Кнежевића и Марковића. Сигуран сам само једно – да они немају метака колико “легенд” треба да убију да би уништили ову државу. Спреман сам на коначни обрачун – истакао је Јоловић.

Он је навео да је у поруци писало: „Поздравили су те Срђан Кнежевић и Жељко Марковић, завршићеш као и они“.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*