Песков: Фримен је емоционално преоптерећен — проћи ће га

0

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков објаснио је изјаву холивудског глумца Моргана Фримена о Русији као нешто што је својствено стваралачким људима који су „емоционално преоптерећени“ и поручио је да је те речи тешко схватити озбиљно.

„Знате, многи ствараоци су подложни (осећањима), постају жртве емоционалног преоптерећења. Без информација о реалном стању ствари они постају жртве таквог емоционалног заноса, чија манифестација је, рекао бих, наставак макартизма. С времена на време се то дешава“, коментарисао је Песков видео познатог америчког глумца Моргана Фримена у којем се чују позиви на „заштиту америчке демократије од напада Русији“.

„Знате, то тешко да можете да схватите за озбиљно, јер је очигледно да се такве изјаве не заснивају на било каквој реалној информацији. Оне имају искључиво емоционални карактер“, рекао је Песков новинарима.

Познати амерички глумац Морган Фримен снимио је видео за Комитет за истраге против Русије, у којем је Москву означио као непријатеља Вашингтона.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*