Peskov: Primećujemo mnogo neprijateljskih pojava prema Rusiji

0

Kremlj vidi mnoge neprijateljske akcije stranih zemalja prema Rusiji i pokušaje da se one mešaju u unutrašnje stvari Rusije, i preduzima se potrebne mere, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Primećujemo mnogo neprijateljskih pojava. One se mogu videti golim okom. Nije samo u pitanju Vašington, ili neprijateljske izjave, pa čak ni činjenice da ne skrivaju svoje neprijateljske namere prema nama“, rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da je „u pitanju politika koju vodi NATO i veliki broj drugih zemalja koje apsolutno ne izbegavaju razne metode kako bi se mešale u unutrašnje poslove“. „Ovo nije novi trend, on nam je veoma poznat, preduzimaju se neophodne mera za borbu protiv njih“, dodao je on odgovarajući na pitanje da li je smanjena ili povećana pretnja od spoljnog mešanja u poslove Rusije tokom administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Kremlj žali zbog retorike američkog potpredsednika Majka Pensa koji je Rusiju nazvao bezbednosnom pretnjom, ali se vodi stavom američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je portparol Kremlja.

Pens je tokom svog obraćanja na Atlantskom savetu 2017. nazvao Rusiju i Iran, zajedno sa pretnjom globalnog terorizma, kao razlog za primarnu i najrelevantniju bezbednosnu pretnju NATO-a.

„Nadamo se da će stav SAD biti jasniji, ali naravno, stav predsednika Trampa je od ključnog značaja i to je stav kojim se rukovodi Moskva. Nesporno žalimo zbog takvih fraza o našoj zemlji“, odgovorio je Peskov na pitanje da li se Moskva rukovodi Trampovim ili Pensovim izjavama.

Vostok

POSTAVI ODGOVOR

*