Пет разлога зашто не воле Хилари Клинтон

0

Председничка кандидаткиња Демократа у САД никога не оставља равнодушним. Ево зашто

У свету постоје људи који лично не познају Хилари Kлинтон, али је, без обзира на то, изнимно не воле, пише Гардиан. Било да се ради о већински десничарским теоретичарима завере, како их је Kлинтон назвала 1998. године, или великом броју људи с конзервативним погледом на свет, они константно покушавају утицати на јавно мишљење о председничкој кандидаткињи Демократа.

Чак ако људи себе сматрају довољно паметнима да одбаце најчудније теорије завере, попут оних да је она масовни убица, да је лезбејка која то сакрива 40-годишњим браком или да је припадница илумината и ђавољи адвокат, постоји мала сумња да непријатељство према њој, које постоји деценијама, имало утицај на то каквим је људи сматрају. Ово су неки од разлога због чега људи не воле Хилари Kлинтон.

1441091540_ap-david-richard

1. Неповерење

Њен политички рејтинг није низак као код Доналда Трампа, али у изборној години која се већином свела на вређање, припадници леве и десне оријентације често су је вређали. Према анкетама јавног мишљења бирачи не верују Хилари Kлинтон, док су је Трампове присталице почели називати “Поквареном Хилари”, како ју је и сам Трамп именовао у неколико наврата.

Њене везе с Вол Стритом, избрисани емејлови и њена наводна одговорност за сигурносне пропусте током напада на САД-ов конзулат у Бенгазију главни су разлози због чега је људи нападају на личној основи.

2. Феминизам

Kрег Ширли, историчар и биограф Роналда Регана који је деценијама био саветник конзервативних политичара, рекао је да након што је Хилари Kлинтон у Вашингтон стигла као прва дама, да је она “дошла из Литл Рока са већ осигураном репутацијом милитантне феминисткиње са којом се тешко носити.”

official-portrait-of-president-reagan-1981_14738605315

Он је истакао како је непријатељство према њој у политичким и медијским круговима у Арканзасу створено када је Бил Kлинтон први пут изабран за гувернера јер је она одлучила задржати своје девојачко презиме. “Ево, долази феминисткиња са Велислеја и Јејла из Литл Рока и доноси своје ставове са собом”, речи су којима је Схирлеy објаснио тадашњи став о Хилари Kлинтон.

1991. када је дошла под лупу јавности због председничке кампање њеног мужа, многи новинари Беле куће, који су већином били мушкарци, имали су већ изграђено мишљење о Хилари Kлинтон – сматрали су да ће бити потенцијално одговорна за политичку каријеру свог мужа јер су њен феминизам и амбиција помало непристојни.

3. Скандали

Kлинтон је била умешана у многе скандале попут Вајтвотера, финансијске афере која се веже уз земљишну инвестицију јер је Kлинтон заједно са својим мужем инвестирала за њихово умировљење с још двојицом пријатеља који инвестирали илегално, те скандала Травелгејт који се односи на њено отпуштање неколико запослених канцералије за путовања Беле куће, укључујући и шефа уреда који је био лично популаран код већински мушких новинара Беле куће чија је путовања договарао.

4. Однос с медијима

Kључно питање код оба скандала није било је ли Kлинтон учинила нешто лоше него је ли користила илегалне начине како медији не би открили праву истину. Истрага под називом Стар Репорт, која је резултирала опозивом Била Kлинтона, открила је да она није користила илегалне начине, иако је она у то време имала репутацију особе која је непријатељски настројена према медијима који се такође можда нису добро поставили према њој.

Ширли је закључио да су је новинари напали и то прво у Арканзасу, а онда и у Вашингтону, али он не верује да је то утицало на њен однос с медијима или да је то био фактор за стварање лошег мишљења о њој.

1441091513_r-craig-lassig

5. Проблем с манирима

“Има нешто у њеним манирима, појави, гласу и усиљености који је видљив код великог броја људи”, каже Ширли. “Људи не воле када их омаловажавате, а она има грозну навику омаловажавања људи, с том усиљеношћу.”

Илејн Kамарк из Брукингс институтионса која је била део администрације Била Kлинтона, каже да не сматра како је Хилари Kлинтон крива због тога што је људи не воле. “То што је људи не воле обликовано је очекивањима, телевизијом, тиме што ми мислимо како би се људи који имају ауторитет требало понашати, а не тиме ко је она заправо ”, рекла је и додала како је Хилари симпатичнија од многих мушких политичара.

 

 

 

Телеграф.хр

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*