Петар Божовић: Млади о Косову не знају ништа сем мајмунисања „Косово је Србија“

0

Наш прослављени глумац Петар Божовић један је од потписника Апела за одрбрану Косова и Метохије, који је изазвао доста полемике у јавности. За магазин “Седмица” дао је интервју и образлажући да је Апел доживео као позив да се јавност освести о стварној ситуацији на Косову и окрене од нереалне слике коју нам власт шаље.

– Нисмо ми никакав политички покрет, нити имамо намеру да то постанемо. Само желимо да обавестимо јавност о стварном стању на Косову и Метохији. Власт нас држи у илузији о животу људи на КиМ, као и у Србији уопште. Апел је давно требало да буде написан – рекао је Божовић.

Божовић истиче да су се о питању КиМ изјашњавале „разне институције“, а да грађане нико никада није питао шта мисле о Косову и како решити његово политичко, али и друштвено-социјално питање.

– Чак и ти који су се изјашњавали о Косову, никада се нису договарали, већ дрвили, једни другима подметали ноге. Ситуација није тако јединствена, како нам они причају – истиче Божовић. Он је пре шест месеци био на КиМ, где је организовао хуманитарно вече.

– Дозволили су ми, после не знам колико година инсистирања, да одем у Косовску Митровицу, уприличим хуманитарно вече и новац проследим неком од сиромаха који живе доле. Било је о у једној малој сали, која прима око 200 људи, и ни она није била пуна. Са чуђењем сам питао људе како је могуће да није пуна сала. Рекли су ми: „Знате шта, то је организовала ова партија, а они из друге нису хтели да дођу.“ Био сам поражен – каже Божовић.

– Млади о Косову не знају ништа сем мајмунисања, „Косово је Србија“, без реалне основе, без дубоког духовног и националног утемељења. То ми је била намера када сам потписао Апел. Да људи схвате како се доле заиста живи… – указује Божовић.

Извор: Седмица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*