Петар Милатовић Острошки: Отворено писмо Александру Вучићу

0

Поштовани господине председниче,

Беч, 11. јануар 2018.

Захвалан сам Вам што сте ми крајем марта 2008. године изашли у сусрет да успешно организујем ефектну посету Србији Хајца Кристијан Штрахеа, лидера Слободарске странке Аустрије и садашњег вицеканцелара Аустрије који подржава територијални интегритет Србије и не признаје криминалну независност такозваног Косова!

Сада сам разочаран Вашом намером да отпишете Косово и врео кромпир отписивања Косова и Метохије, најсветије српске тапије, под притиском страних моћника, који су вас довели на власт, практично гурнете народу у руке и са себе скинете одговорност.

Господине Вучићу, ко је год у историји хтео Србима да отме свету колевку, Косово и Метохију, тај је брутално био бачен на сметлиште историје, као на пример: Отоманска империја, Аустроугарска србофобија, Мусолинијев фашизам, Хитлеров нацизам, Титов комунизам и данашњи еврократизам под патронатом Фашингтона који ће се врло брзо наћи на сметлишту историје.

Изабрали сте најлошије друштво, господине Вучићу. Својом могућом велеиздајничком намером (коју, верујем, ни Ви сами не желите!) стали би у исти антисрпски ешалон: османлија, аустроугара, фашиста, нациста, комуниста и злих данашњих наци-комунистичких еврократиста!

Отписивањем Косова и Метохије Ви би, практично, ископали раку и сахранили би Србију. Треба ли да Вас подсећам да сваки онај који је у историји хтео Србију да сахрани дочекао да Србија њега сахрани?

Као да Србији није доста убијених владара: Карађорђе, Кнез Михаило, Краљ Александар Обреновић, краљ Александар Карађорђевић, Зоран Ђинђић, да не идем у далеку прошлост. Не срљајте у самоуништење, господине Вучићу и не изазивајте хаос у Србији!

Зато Вас молим, Богом заклињем, Светим Савом, Светим Петром Цетињским, Светим Василијем Острошким и свим осталим српским свецима, не покушавајте да будете џелат Србије иако сте страни гаулајтер Србије!

Да не би изазвали хаос у Србији са трагичним последицама, најчасније што можете да урадите су две опције, да одлучно свима дефинитивно подвикнете „КОСОВО И МЕТОХИЈА – НАЈСВЕТИЈА СРПСКА ТАПИЈА“, или да поднесете неопозиву оставку која би највише забринула ваше стране менторе и на тај начин бисте све њих натерали да Вам учине уступак и сачувате целовитост Србије, а то би, другим речима речено, била излазна стратегија из ове Ваше привидно безизлазне ситуације.

Та излазна стратегија би била реалност применом начела које деценијама заговарам: хтети, смети и умети народу служити онако како Бог служи грешнима, постајући својим служењем народу аристократа неба по овоземаљској плакаоници који у свако доба дана и ноћи ужива гостопримство и Бога и сиромаха, а са тим моралним и националним капиталом купује се цело небо које је свима изнад глава!

На крају, господине Вучићу, Косово и Метохија није Ваша тапија, није Ваша дедовина јер је ваша дедовина у околини Бугојна, а моја дедовина, као и свих Бјелопавлића у Црној Гори, управо је Косово и Метохија.

Свако добро у животу и довољно разборитости и мудрости у немудром времену, искрено Ваш желим,

Петар Милатовић Острошки, књижевник
уредник часописа „Словословље“, Беч

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*