Петиција за исправну регистрацију НВО

0

Покрет Балтернатива покренуо је скупљање потписа у виду петиције, за начин регистровања НВО које се финансирају из иностраних извора. Са потписима ћемо поднети Скупштини Србије предлог за израду законске регулативе регистровања и пререгистровања ових организација по угледу на законе који су донети слично у Руској федерацији, Израелу и Мађарској.

Скупштина је дужна да предлог изнесе на јавну расправу и гласање о доношењу таквог закона на основу 30.000 потписа грађана.
Закон би се огледао у томе, да се НВО које се финансирају из иностраних извора, држава, организација, фондова и појединаца, морају регистровати као агенти од страног утицаја.

Подржите петицију, потпишите, поделите свима да учине исто. Ово је наш заједнички циљ, а не појединачни и лични. 20 година водимо борбу критикама, а ништа нисмо урадили да поставимо услов и границу. Ово је први јасан рад који може да донесе резултате, а не само критике и препознавање малигног утицаја НВО финансираним из иностраних извора, на наше инсититуције, државу, народ и националне интересе.
Данас морамо бити једно, урадимо посао, не делимо се на леве и десне, један смо народ, грађани смо једне државе а не две, што ћемо бити ако не почнемо критике да претварамо у рад на отклањању канцера и метастаза које нам већ сигурно, долазе главе.

Лек је рад, рад је потпис, потпис је глас незадовољних, а глас незадовољних, мора да се чује!

Покрет Балтернатива, позива све родољубиве покрете и организације, да се придруже позиву и сами улествују у овом заједничком циљу, да покажемо да можемо заједно, да нас вечито не критикују како смо разједињени, докажимо да постоје циљеви који могу да створе снагу и одклонимо све личне разлике.Свако ко се прикључи позиву, има право да истакне и свој покрет, као организатора петиције, нема места сујети, нема места разликама, нема више оправдања за разједињеност. Ми нисмо ни леви ни десни, ми смо они, што окружују ове две вештачке творевине, и гледамо докле ће!
Станите на страну народа, уједињено и против Курте и Мурте, они треба да слушају нас, а не ми њих. Они треба да своје програме прилагођавају нама, а не да се ми прилагођавамо њима!

Покрет Балтернатива, свима пружа руку сарадње и заједнички рад по циљевима који немај алтернативу, а то је добробит народа и државе.

Потпиши, прикључи се, подели даље!
Покрет Балтернатива!

Петиција за потпис налази се на страници:
https://www.change.org/p/srpskom-narodu-i-gradjanima-srbije-peticija-za-zakonsko-regulisanje-nvo-koje-se-finansiraju-iz-inostranih-izvora?signed=true

Аутор: Покрет Балтернатива

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*