Peticija za ispravnu registraciju NVO

0

Pokret Balternativa pokrenuo je skupljanje potpisa u vidu peticije, za način registrovanja NVO koje se finansiraju iz inostranih izvora. Sa potpisima ćemo podneti Skupštini Srbije predlog za izradu zakonske regulative registrovanja i preregistrovanja ovih organizacija po ugledu na zakone koji su doneti slično u Ruskoj federaciji, Izraelu i Mađarskoj.

Skupština je dužna da predlog iznese na javnu raspravu i glasanje o donošenju takvog zakona na osnovu 30.000 potpisa građana.
Zakon bi se ogledao u tome, da se NVO koje se finansiraju iz inostranih izvora, država, organizacija, fondova i pojedinaca, moraju registrovati kao agenti od stranog uticaja.

Podržite peticiju, potpišite, podelite svima da učine isto. Ovo je naš zajednički cilj, a ne pojedinačni i lični. 20 godina vodimo borbu kritikama, a ništa nismo uradili da postavimo uslov i granicu. Ovo je prvi jasan rad koji može da donese rezultate, a ne samo kritike i prepoznavanje malignog uticaja NVO finansiranim iz inostranih izvora, na naše insititucije, državu, narod i nacionalne interese.
Danas moramo biti jedno, uradimo posao, ne delimo se na leve i desne, jedan smo narod, građani smo jedne države a ne dve, što ćemo biti ako ne počnemo kritike da pretvaramo u rad na otklanjanju kancera i metastaza koje nam već sigurno, dolaze glave.

Lek je rad, rad je potpis, potpis je glas nezadovoljnih, a glas nezadovoljnih, mora da se čuje!

Pokret Balternativa, poziva sve rodoljubive pokrete i organizacije, da se pridruže pozivu i sami ulestvuju u ovom zajedničkom cilju, da pokažemo da možemo zajedno, da nas večito ne kritikuju kako smo razjedinjeni, dokažimo da postoje ciljevi koji mogu da stvore snagu i odklonimo sve lične razlike.Svako ko se priključi pozivu, ima pravo da istakne i svoj pokret, kao organizatora peticije, nema mesta sujeti, nema mesta razlikama, nema više opravdanja za razjedinjenost. Mi nismo ni levi ni desni, mi smo oni, što okružuju ove dve veštačke tvorevine, i gledamo dokle će!
Stanite na stranu naroda, ujedinjeno i protiv Kurte i Murte, oni treba da slušaju nas, a ne mi njih. Oni treba da svoje programe prilagođavaju nama, a ne da se mi prilagođavamo njima!

Pokret Balternativa, svima pruža ruku saradnje i zajednički rad po ciljevima koji nemaj alternativu, a to je dobrobit naroda i države.

Potpiši, priključi se, podeli dalje!
Pokret Balternativa!

Peticija za potpis nalazi se na stranici:
https://www.change.org/p/srpskom-narodu-i-gradjanima-srbije-peticija-za-zakonsko-regulisanje-nvo-koje-se-finansiraju-iz-inostranih-izvora?signed=true

Autor: Pokret Balternativa

POSTAVI ODGOVOR

*