Петоро убијених у нападу на редакцију, идентификован нападач

0

Вашингтон – Нападач на редакцију локалног листа „Капитал газет” у Анаполису, у којем је убијено пет људи, намерно је оштетио своје отиске прстију, како би спречио органе реда да га брзо идентификују. Полиција је, међутим, после хапшења идентификовала починиоца, Џерода В. Рамоса, путем технологије препознавања лица, рекао је неименовани званичник за АП.

Мотив злочина је непознат, каже званичница округа Ен Арундел. „Колико знам није истакао своје мотиве или било шта друго, тако да у овом тренутку једноставно не знамо”, рекла је она, преноси АП. Пет особа је убијено, а неколико рањено у пуцњави у згради редакције локалног листа „Капитал газет” у Анаполису, главном граду Мериленда.

Полиција је саопштила да је неколико особа теже рањено, пренео је АП. У међувремену, полиција је идентификовала жртве, а на једном сајту за прикупљање новца скупљено је од 20.000 долара за помоћ листу за само три сата.

Новинари „Капитал газете” раде на томе да објаве сутрашњи број новина, наводи АП. Фоторепортер Џошуа Мекероу, који није био на лицу места када се пуцњава догодила, рекао је за АП да ради са двојицом колега из „Капитал газете” као и са другима из „Балтимор сана” како би покрили причу.

Један од репортера, Чејс Кук поручио је на Твитеру следеће: „Ово могу да вам кажем. Сутра издајемо новине”. Пет особа је убијено, а неколико рањено у пуцњави у згради редакције локалног листа „Капитал газет” у Анаполису, главном граду Мериленда.

Полиција је саопштила да је неколико особа теже рањено, пренео је АП. Амерички председник је објавио да је обавештен о пуцњави, наводећи да су „његове мисли и молитве” са жртвама напада и њиховим породицама.

Новинар „Капитал газета” Фил Дејвис твитовао је да је нападач у четвртак пуцао на запослене кроз стаклена врата редакције. „Ништа није толико ужасавајуће као када чујете како неко пуца на људе док се кријете испод стола, а затим чујете како нападач пуни оружје”, навео је Дејвис.

Пуцњава се за сада третира као локални инцидент који није повезан са тероризмом, саопштиле су локалне власти. На лицу места су били и агенти Федералног истражног бироа, пренео је Глас Америке.

Гувернер Мериленда Лери Хоган навео је у саопштењу да је „очајан због трагедије”.  Из предострожности, појачане су мере безбедности испред већих медија у Балтимору и Њујорку.  (Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*