PETROVIĆ: Suočvanjem argumenata prljave laži se ruše, rešenje slobodni mediji

0

U važnim trenucima i veoma teškim za Srbiju, usled finalizacije pre svega pokušaja vladajuće politike da odredi sudbinu dalje borbe za Kosovo i Metohiju, a i nizu drugih problema koje imamo kao država i narod, smatram daleko manje bitnim sva druga pitanja koja bi se razmatrala u našoj javnosti.

Sa druge strane zbog do sada ne viđene medijske jednostrane kampanje koja se vodi od pojedinih medija bez mogućnosti da iznesem drugi stav, potenciraju se režirani (pogodite kome to odgovara) sukobi i zapleti bez jasno vidljive konfliktnog cilja, čak bez jasne optužbe i zamerki, zapravo trivijalnih, ali koji očigledno imaju za cilj skretanje pažnje javnosti i između ostalog po ovom konkretnom pitanju moju diskreditaciju.

Nakon podela u organizaciji ROD gde je izašlo jedno krilo koje će formirati novu, demokratski organizovanu i sa opozicijom spremnom na saradnju krilo i uključi se u patriotski pokret u nastajanju, umesto da se u javnosti slegnu stvari i svako krene svojim putem, Dragan Filipović se nalazi u ulozi izazivača, provokatora, koji jednostrano krši novinarsku etiku, te blati i napada upravo mene, bez mogućnosti da se pojavim u tom mediju i suočim se sa kritičarima.

Način tih napada već je proizveo kontraefekat u javnosti. U četvrtak 9 avgusta Filipović i Srpski kolektiv je ugostio Dragana Stanojevića u smešnoj emisiji gde su se utrkivali, i gost, a još više voditelj da vređaju našu grupu koja je napustila ROD, i posebno mene, skrećući prave teme razlaza na marginalne i bizarne.

Da smešnije bude, Filipović je glumio da je upravo saznao u emisiji uživo od Stanojevića, da sam ga ja navodno ogovarao, pa je došlo do provale agresije i iracionalnosti. Ne ulazeći u smešne priče rekla kazala, i koliko je uopšte ozbiljno uzimati za ozbiljno izjavu jednog od dva čoveka u konfliktu političkog interesa, dakle Stanojevića u odnosu na mene, da upravo on ima da m

u saopšti «da sam ja tračario protiv Filipovića». Pored gluposti koje se ne moraju komentarisati, upravo sms, koji mi je Filipović poslao «iz vedra neba» dakle u nedelju ujutro, i to sat nakon što me zvao i srdačno smo razgovarali duže od pola sata, dakle u tom sms, on mi preti nasiljem na brutalan način, jer je kao «upravo saznao da sam ga ogovarao.» (pogodite od koga). To je sms od nedelje 5 avgusta. Ni pre ni posle toga nisam imao nikakav konflikt niti uzvratio na bilo koji način Filipoviću.

Zbog pretnje iznete u tom sms, brutalnim nasiljem, plus «medijskim uništenjem» i drugim agresivnim pretnjama, otišao sam u policiju i obavestio ih o ovoj pretnji, smatrajući da se mora videti o čemu se radi, da li je dotična osoba normalna i šta stoji iza toga.

SMS PRETNJA DRAGANA FILIPOVIĆA KOJU SAM DOBIO NA SVOM MOBILNOM TELEFONU

„Ovako bedniče… Dobio sam informacije, da si za sve ovo vreme naše saradnje, meni iza leđa pričao kako radim u ćumezu, da je to amaterizam, da moj medij ništa ne valja, da sam ja bezobrazan, da je moje hapšenje odraz primitivizma, i da si pričao još puno negativnih stvari o meni i mom mediju. Nisam znao da si toliko dvolično đubre. Slušaj me sad dobro! Budem li utvrdio da je sve to istina, i da si me pljuvao dok sam ti davao neograničeno prostora na mom mediju, slomiću ti pičku retardiranu a medijski ću te uništiti klošaru bedni! Nećeš više moći ni u ribolovačko društvo da se učlaniš. Pa ćeš da vidiš šta je medijska sila, i kako prolaze oni, koji se zajebavaju sa Srpskim Kolektivom. Posle svega što sam uradio za tebe, da me iza leđa ogovaraš?Sram te bilo đubre pokvareno, i bili su u pravu mnogi, kad su mi govorili za tebe da si retardirani pacijent i ništa više!”

Filipović nastavlja izrežirani cirkus, u sledećoj emisiji posvećenoj meni i dotičnom sms, sa jedne strane izmišlja da je to bio uslovno korektan sms, a ispod videa navodi novu ovog puta totalnu laž zbog koje sam morao sada reagovati da bi se utvrdilo flagrantno laganje i klevetanje Filipovića protiv mene zadnjih dana, sve jedno da li to radi zbog lukretivno- koruptivnih motivacija ili zbog psihičkog stanja.

Udar i pritisak na slobodno i nezavisno novinarstvo. Lažni demokrata i politički preletač Dragan Petrović, prijavio je policiji vlasnika i osnivača TV Srpski Kolektiv Dragana Filipovića, za lažnu i neosnovanu sms pretnju.

Dakle u tom pravcu sam zamolio Srbin info da objavi tu «Lažnu i neosnovanu sms pretnju», pa da javnost sama proceni da li je to bilo dovoljno da se obratim policiji, ne iz straha od njegovog napada, jer sam naveo da u životu me niko nije fizički napao već decenijama (od kako sam došao sa odsluženja JNA) i da mogu sam da se odbranim, već da se izbegnu izrežirani incidenti, bez obzira na motive koji iza toga stoje.

A ovde su očigledni orkrestrirani motivi, jer ne treba zaboraviti da je Filipović prestao da podržava i dr Jovanu Stojković od kako je napravila Vidovdanski skup ispred Skupštine za Kosovo i Metohiju, kada smo i mi počeli da se razilazimo sa Stanojevićem po istom pitanju, mada unikatno nedemokratsko tumačenje Statuta ROD od strane vrha organizacije, predstavlja glavni razlog napuštanja i našeg organizovanja nove organizacije, demokratski uređene, masovne sa težnjom pravljenja infrastrukture po celoj Srbiji, ali i dijaspori, i udruživanja sa opozicijom, pre svega po pitanju Kosova i Metohije – dakle svega onoga čega se najviše u ovim važnim momentima plaši režim, i onda postaje jasno ko može stajati, ili makar imati simpatije prema svim napred navedenim, ali i mnogim drugim momentima koji treba da skrenu pažnju javnosti, oslabe opozicionu energiju.

Predstojeći meseci će pokazati ko je vera a ko je nevera, pa i efekti ovih medijskih i drugih podmetanja, kršenja mogućnosti da se čuje i druga strana, će brzo izgubiti na značaju

Nakon diktature u svim elektronskim važnim medijima, udara se koska i na internet i portale, ali to ne bi smelo da zaustavi opoziciono okupljanje u pravcu prevazilaženja nepodnošljivog stanja u društvu, u kojem su u navedenim segmentima njihovog delovanja Stanojević i Filipović samo njegovi pojavni oblici.

 

POSTAVI ODGOVOR

*