Pismo podrške Nenada Popovića glavnoj urednici „RUSSIA TODAY“ Margariti Simonjan

0

RUSSIA TODAY

Glavni urednik

Margarita Simonjan

Poštovana gospođo Simonjan,

U ime Srpske narodne partije koju predvodim, u svoje lično ime, a siguran sam, i u ime najvećeg dela građana Republike Srbije, upućujem vam najsnažniju podršku i poruke ohrabrenja da izdržite progon koji nad novinarima Sputnika i Russia Today sprovode najviše institucije Evropske unije.

Usvajanje nacrta Rezolucije u Evropskom parlamentu u kojem se izveštavanje Sputnika i Russia Today izjednačava sa širenjem propagande Islamske države predstavlja grubo kršenje slobode govora i mišljenja kao osnovnih demokratskih i civilizacijskih vrednosti na kojima se zasnivaju sva uređena društva u Evropi i svetu.

Ovaj napad institucija EU na slobodne medije Sputnik i RT ukazuje da Evropska unija više nema ni kapacitet ni kredibilitet da sebe naziva bastionom i zaštitnikom demokratskih vrednosti i ljudskih prava i sloboda. Brisel je posegao za instrumentima represije za kojima posežu najgori totalistički režimi i to u trenucima kada osete da im se bliži krah.

Žalosno je što na ovakav način Evropska unija ulazi u terminalnu fazu svog postojanja, gazeći vrednosti na kojima je nekada počivala, a koje su joj ostavili u zalog svi oni koji su dali svoje živote u Drugom svetskom ratu da bi Evropa danas živela u miru i slobodi, a među njima je bilo najviše Rusa i Srba.

Vama i svim vašim kolegama i novinarima želim da izdržite pritiske i istrajete u borbi za istinu i pravdu! Ovakvi incidenti treba samo da vas ohrabre i dodatno motivišu da nastavite da radite svoj posao predano i profesionalno u interesu očuvanja demokratije i mira i stabilnosti u svetu.

S poštovanjem,

Nenad Popović

Predsednik SNP

POSTAVI ODGOVOR

*