Пиво у праху, потребна само вода

Данска пивара "То ул" (Два пива) представила је свој нови производ - пиво у праху, које је, како тврди, увек спремно за конзумирање на било ком месту, чим му се дода вода, преноси Срна.

0

Данска пивара „to øl“ (Два пива) представила је свој нови производ – пиво у праху, које је, како тврди, увек спремно за конзумирање на било ком месту, чим му се дода вода, преноси Срна.

Оснивачи ове пиваре Тобајас Емил Јенсен и Торе Гинтер кажу да се процесом замрзавања и исушивања врши одвајање суве материје пива на начин који не мења укус. За време тог процеса, вода и алкохол потпуно испаравају из пива, а у праху остају шећери, протеини, компоненте које укусу дају горчину и ароматични елементи.

Карактеристичан укус пива враћа се чим се прах залије водом, али да би се постигао пун ефекат традиционалног пића, неопходно му је додати и алкохол, пише дански лист „Копенхаген пост“.

Компанија „То ул“ наводи да је пиво у праху направљено да би ово пиће могло да се конзумира на местима где је тешко доступно, попут излета у природу или авионских летова.

Ипак, будућа верзија која ће садржавати и алкохол могла би да буде блокирана у многим земљама, које не дозвољавају продају алкохола у праху.

Пивара „То ул“ основана је 2010. године и већ је постала позната по производњи необичних врста пива – са аромом кафе или разног врста тропског воћа. Производи ове пиваре, карактеристични и по упадљивој амбалажи, данас се продају у преко 40 земаља.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*