Почело је: Свим средствима против Белог. Новосадски адвокат поднео приговор РИК-у

Новосадски адвокат и бивши помоћник градоначелника док је тзв. Трећа Србија обављала власт у Новом Саду, поднео приговор на кандидатуру Белог

0

Новосадски адвокат Мироје Јовановић поднео је данас, у својству бирача, приговор Републичкој изборној комисији (РИК) на проглашење председничке кандидатуре Луке Максимовића званог Љубиша Прелетачевић Бели.

Јовановић је на Фејсбук страницу поставио и фотографије текста приговора који садржи 18 тачака.

Untitled

„Сине Лука, добио си од чике приговор на кандидатурицу. Реко да те јутрос обрадујем и разбудим боље од кафице. Љуби чика Мироје! #самојако“, написао је Јовановић на свом профилу на Фејсбуку.

Љубиша Прелетачевић Бели одговорио је Јовановићу на Твитеру: „Велики поздрав чика Милоје. Жао ми је што сте забринути и не верујете РИК-у. Ја угледним људима који тамо седе – верујем“, поручио је Бели.

Мироје Јовановић обављао је функцију помоћника градоначелника Новог Сада у прошлом сазиву, испред странке Трећа Србија. Тада је био и близак сурадник садашњег председника Треће Србије Мирослава Паровића, кога је кандидовала коалиција Народни слободарски покрет.

Покрет Доста је било оптужио је синоћ власти у Србији да припремају обарање председничке кандидатуре Луке Максимовића, званог Љубиша Прелетачевић Бели, иако је РИК прогласио његову кандидатуру.

„Чланови РИК из Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске радикалне странке разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог“, упозорио је ДЈБ.

Оцењује се да је „очигледна“ идеја да неко од „СНС сателита“ поднесе тужбу Управном суду, који би онда из чисто формалних разлога дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

Покрет Доста је било оптужио је председничког кандидата владајуће коалиције Александра Вучића да се плаши кандидатуре Белог, јер ће он извести апстиненте на изборе и спречити Вучићеву победу у првом кругу.

Н1

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*