Почео рат за премијерску позицију!

0

Премијер Србије и лидер СНС-а Александар Вучић нашао се у веома тешкој позицији. Он, наиме, још није одлучио да ли ће улазити у трку за шефа државе, а с друге стране у његовој странци почела је права борба за премијерску фотељу.

Због све гласнијих прича да ће лидер напредњака морати да се кандидује на председничким изборима како би у првом кругу однео победу и сачувао СНС-у мирну позицију за спровођење реформи, почеле су и спекулације да би на премијерску позицију после Вучићевог одласка на Андрићев венац могао доћи неко из врха напредњака.

Зорана Михајловић и Небојша Стефановић, потпредседници Владе, али и Никола Селаковић, добро чувани кец из рукава и бивши министар правде, помињу се као могућа решења за место председника Владе, а из другог плана своју шансу вреба и лидер СПС-а Ивица Дачић.

Потпредседница Зорана Михајловић не само да је заузела стартну позицију већ увелико трчи трку, па је заратила са председником Николићем.

Да су премијерске амбиције Михајловићеве очигледне, приметиле су и њене страначке колеге, на пример саветница председника Србије Станислава Пак Станковић, која је казала да није први пут „када премијер није ту да госпођа Михајловић даје изјаве као да је она председник или шеф странке или као да је она премијер“.

– Имала сам више прилика током протеклих месеци да улазим у сукобе због некаквих изјава и провокација оних који себе виде као премијера или као председника. Kако да вам кажем, кажу да празна лименка највише звечи – навела је она и додала да има информације да је Михајловићева на седници Председништва СНС-а рекла да би на председничким изборима требало да се кандидује Александар Вучић, те да Николић „ништа није урадио”.

Док Михајловићева бије своју битку са мотом „Сам против свих”, много реалније шансе да се након избора нађу на месту председника Владе имају Небојша Стефановић, Никола Селаковић и Ивица Дачић.
Бивши министар правде је у новом сазиву Владе остао без функције, а спекулише се да је он Вучићев кец из рукава.

– Никада нисам волео да лицитирам функцијама. Данас многи моје име везују за различите функције, ја данас не верујем у то и не желим тиме да се оптерећујем. Има Његош лепу реченицу, која гласи: „Што год дође, ја сам му наредан“.
Стефановић и Дачић „стоје у реду”

Небојша Стефановић и Ивица Дачић такође се помињу као потенцијална решења за позицију председника Владе. Министар унутрашњих послова са великим успехом обавља свој посао, а познато је да је један од најближих сарадника премијера Вучића и да је једини напредовао јер му је у новој влади поверено и место потпредседника. С друге стране, лидер СПС-а Ивица Дачић је стара чекалица, па није искључено да би уз подршку заједничком председничком кандидату владајуће коалиције могао поново на премијерско место.

Ђукановић: Зорана због своје задњице кандидује Вучића

Посланик Ђукановић ударио је на Михајловићеву. „Лаж је да нам је говорила да ћемо изгубити функције јер је тиме хтела да нас сврста у алаве људе. Истина је да је она због своје задњице, коју жели да сачува или да помери у неку значајнију фотељу, предлагала Вучића – казао је он у својој емисији.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*