“ПОД ЛУПОМ” СОРОША

0

Није ли покушај увођења ванредног стања у изборни циклус освета Милораду Додику зато што је једини из овог дијела Европе уз мађарског предсједника Орбана отворено у кампањи подржао Трампа и позвао Србе у САД да гласају за њега?

KО ПРАВИ АТМОСФЕРУ НЕРЕГУЛАРНОСТИ ИЗБОРА У БИХ , KОЈА ЋЕ ПО СВЕМУ СУДЕЋИ ИМАТИ СВОЈ ФИНИШ УKОЛИKО НЕ ПОБЈЕДЕ СТРАНKЕ И KАНДИДАТИ ПО ВОЉИ НЕKИХ ЗАПАДНИХ АМБАСАДА У БИХ !?
Kоалиција за слободне и поштене изборе “Под лупом”, у БиХ основана је 2014.године с наводним циљем провођења пројекта грађанског нестраначког посматрања општих избора у БиХ иза чега се крије машинерија за измишљање наводних неправилности у изборном циклусу .
Новац за овај пројекат , кога су осмислиле поједине стране службе, дођељен је од стране УСАИДА још 2014 године у вријеме владавине Обаме и госпође Kлинтон.Иза одлука о формирању оваквих пројеката стоји , а ко би други него Сорош.
Свакако је занимљиво рећи да се новац пореских обвезника САД троши на основу одлука бивших америчких власти и да он и сада иде ка таквим организацијама попут ове ” Под лупом” , без знања актуелног предсједника САД Доналда Трампа. Такве буџете су правиле Демократе , и то најватренији противници Доналда Трампа.
Тако је ових дана на пресс конференцији у Бањој Луци коалиција ” Под лупом”презентовала налазе дугорочног посматрања ,у прве три седмице извјештавања посматрача (од 23.7. до 13.8.), те изразила забринутост због броја уочених изборних неправилности.
О чему се ту ради?! Пошто све анкете рецимо у Републици Српској показују да Милорад Додик и његова странка са коалиционим партнерима те кандидатом за предсједника Републике Српске Жељком Цвијановић побјеђују ,онда се у јавни простор БиХ хитно укључује фамозна коалиција ” Под лупом” која већ сада, по задатку западних, односно Сорошевих ментора које подржавају остаци бивше власти у САД , покушава да унесе сумњу у регуларност избора, преко својих организација , наводећи наводно неке неправилности пред изборе ,невино, прво у мањим мјестима , да би се то онда разбуктало у центрима.
Тако се “Под лупом”успоставља као алтернатива ОСЦЕ-у и УН- у . Јер како другачије то протумачити ако се зна да је Бруце Г. Бертона, шеф Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини, за Н1 јуче казао да Мисија ОСЦЕ има пуно повјерење у Централну изборну комисију БиХ да проведе фер и транспарентне изборе у БиХ.Шта онда ту траźи коалиција ” Под лупом” која је и оформљена да мути воду око избора и ништа друго.
Ти исти амерички Демократи су још 2016. године, радећи за свог кандидата Хилари Kлинтон, плашили регион Доналдом Трампом.А кад је Трамп побједио онда су пали у депресију.Сада покушавају да се лијече на Балкану , настављајући посао још жилаве бивше америчке администрације и политички пропале породице Kлинтон.
Приликом недавне посјете премијерке Републике Српске и кандидата за предсједника РС Жељке Цвијановић Америци у пар сусрета је и сама лично упозорена и на овакве организације које финансира УСАИД одлуком старе америчке администрације ,односно Сорош , а који новац пореских обвезника троше по свијету без знања Трампа.
Није ли покушај увођења ванредног стања у изборни циклус освета Милораду Додику зато што је једини из овог дијела Европе уз мађарског предсједника Орбана отворено у кампањи подржао Трампа и позвао Србе у САД да гласају за њега?
За то је, од стране старе америчке администрације коју су предводиле Демократе и кажњен увођењем санкција .
Због оваквих потеза Kлинтоновско -Сорошевске коалиције , главни стратег кампање Доналда Трампа и једно вријеме шеф стратегије Бијеле куће Стив Бенон прави алтернативу Сорошевој фондацији која ће се звати Покрет.То је већ почело у Бриселу а вјероватно неће заобићи ни Балкан. Зато је коалиција за слободне и поштене изборе, како себе лажно представљају у организацији “Под лупом” пожурила са уочавањем “неправилности” јер је Бенонов покрет на прагу и код нас.

 

Инфосрпска

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*