Подгорица изненађена колико је Русија снажно интервенисала против чланства Црне Горе у НАТО

0

Министар спољних послова Срђан Дармановић изјавио је да је званична Подгорица била изненађена колико снажно је интервенисала Русија против чланства Црне Горе у НАТО-у.

Дармановић је рекао да је логично што се званична Подгорица против тога бранила, јер не може да пристане да неко трећи одлучује где ће она бити, пренела је телевизија РТЦГ.

Дармановић је оптужио Русију да су њене обавештајне службе отворено подржавале опозицију у Црној Гори која је била против уласка у НАТО па до отвореног покушаја државног удара.

„Наше чланство у НАТО није уперено ни против кога, па тако ни против Русије“, рекао је шеф црногорске дипломатије и додао да Црна Гора има привредне односе са Русијом која није њен главни економски партнер, али спада у првих 10.

Коментаришући изјаве о великој Албанији, Дармановић је у интервјуу словачкој националној агенцији ТАСР негирао тврдње да региону прети повратак нестабилности.

„Ми имамо изврсне односе са свим сусједима, укљуцујуци ту и Албанију, Косово и Македонију. Мислим да се у нашим крајевима много расправља у оквиру политичке кампање да се привуку бирачи. Албанија је чланица НАТО, врло јасно види своју будућност у ЕУ, такође Косово и Македонија имају као главни циљ да постану чланице ЕУ и НАТО-а. А ми ћемо бити земља чланица Алијансе од 5. јуна“, додао је Дармановић.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*