Podneta krivična prijava protiv Čede Jovanovića zbog pretnji i nasilja

0

Sukobi u opoziciji oko toga ko je pravi a ko lažni borac protiv vladajućeg režima rezultirali su u utorak i prvom prijavom policiji za pretnje. Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović obavestio je policiju da ga je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović pozvao telefonom u 10.04 i da mu je, uz „najstrašnije uvrede i psovke“, uputio i pretnje.

Iz LDP-a su uzvratili da Veselinović obmanjuje javnost pričama o pretnjama koje su mu navodno upućene i da lažima pokušava da opravda cilj sastanka koji je zakazao zajedno sa „Dverima“ i sličnim desničarskim pokretima. Veselinović, pak, za „Novosti“ tvrdi da ga je sramota i da ponovi reči koje mu je Jovanović izgovorio: – Pitao me je kako je moguće da on nije pozvan na sastanak predstavnika opozicionih stranaka i pokreta.

Usledile su uvrede i otvorena pretnja: „Videćeš šta će ti se dogoditi ukoliko još jednom pomeneš LDP.“ On tvrdi da je poziv na sastanak opozicije o uslovima održavanja predsedničkih izbora upućen svima koji ne podržavaju, ni direktno ni indirektno, aktuelni režim. Poziv nisu dobili LDP, LSV, SRS i DSS, ali jesu Sanda Rašković Ivić i lider „Dveri“ Boško Obradović. U LDP-u su potvrdili da je Jovanović u utorak pozvao Veselinovića i rekao mu da neće dozvoliti ni njemu, kao što nije dozvolio ni Šešelju, Dačiću, Koštunici i različitim analitičarima, da crta mete na čelu LDP-a:

– Veselinoviću, koji je promenio više partija nego što ima godina, neće pomoći pozivanje ni na policiju, ni na tri Stefanovića ako misli da će nas na taj način naterati na kompromis kojim se prodaje budućnost zemlje. Želimo da razgovaramo sa strankama koje se zalažu sa iskrenu evropsku orijentaciju zemlje, ali nećemo sa saveznicima pokreta „Dveri“ i sličnih fašističkih organizacija.

 

 

Novosti

POSTAVI ODGOVOR

*