Поднета кривична пријава против Сергеја Трифуновића и фондације „Подржи живот“

0

Kривичну пријаву поднео је Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност за дело тешке преваре, пише Данас

Против глумца Сергеја Трифуновића и његове фондације „Подржи живот“ поднета је кривична пријава за дело тешке преваре, пише Данас.

Kривичну пријаву поднео је Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност.

Подсетимо, након писања једног таблоида да је новац за лечење деце злоупотребљен у хуманитарној организацији „Подржи живот“, министар здравља Златибор Лончар најавио је у Скупштини Србије да ће од надлежних тражити да спроведу контролу трошења новца.

Оснивач фондације „Подржи живот“ и глумац Сергеј Трифуновић одговорио је тада да се новац који се прикупља у фондацији не злоупотребљава, већ се искључиво користи за лечење болесне деце.

„Ево колико четири и по године колико фондација постоји, ни један орган није ушао да испита рад фондације, а ја их стално позивам. Значи ја једва чекам да се то деси, ја ћу лично да им кувам кафе и доносим ћалетову ракију, ако треба, натераћу мајку и да спреми сарме за господу из надлежних органа који ће да утврде икакве, под знацима навода, неправилности“, поручио је тада Трифуновић.

недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*