Podrška Srbima: Crnogorci poslali poruku Turcima

0
© AFP 2016/ SAVO PRELEVIC

Predstavnici navijača Srbije u Crnoj Gori „Vitezovi“ i članovi Udruženja „Car Lazar“ uzvratili su na sramnu poruku koju su juče u Francuskoj razvili navijači reprezentacije Turske na kojem se spominje ubijeni navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Navijači Srbije u Crnoj Gori, zajedno sa članovima Udruženja „Car Lazar“, okupili su se danas u Podgorici gde su razvili transparent „A đe vam je Murat“. Takođe, na transparentu je ispisana izreka slavnog pesnika i mislioca Petra Petrovića Njegoša (ispred čijeg su se spomenika okupili), „Tragovi vam smrde nečovještvom“ izrečena u spevu „Gorski vijenac“, kao objašnjenje i upozorenje osvajačkoj otomanskoj sili.

Iz Udruženja „Car Lazar“ su rekli za crnogorski portal „IN4S“ da je to bilo najmanje što su mogli da urade za Marka.

Murat

Transparent koji su juče razvili turski navijači pre utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu sa Hrvatskom, „Gde vam je Marko“ kojim su javno prozvali navijače Crvene zvezde, prokomentarisan je širom Evrope kao sraman i bolestan.

Marko Ivković je nastradao 2014. u Istanbulu, uoči utakmice košarkaške Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde.

Navijači fudbalskih klubova iz Podgorice su nakon tragedije u Istanbulu organizovali protest ispred turske Ambasade u Podgorici.

Izvor: Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

*