Покрајински одбор ДСС: Влада да преговоре о КиМ одмах врати под окриље СБ УН!

0

Влада Републике Србије је дужна да од Савета безбедности захтева да у пристојном року поништи одлуку Приштине о једностраном проглашењу независности. Ако се Савет безбедности оглуши о захтев Београда, Скупштина Републике Србије је обавезна да донесе одлуку о проглашењу окупације од стране NATO алијансе и дислоцирање војне базе Бондстил из јужне српске покрајине
Скупштина Србије је дужна да поништи сву приватизацију на КиМ коју је спровела и спроводи Косовска поверилачка агенција као институција самопроглашене републике „Косово“. Влада Србије је дужна да упозори све актере у приватизацији да је она неуставна и незаконита и као такву држава Србија је никада неће прихватити нити признати
Скупштина Србије је дужна да распише и спроведе локалне изборе на подручју Косова и Метохије. Подржавање и учествовање на локалним изборима од стране актуелне власти у режији сепаратистичке власти у Приштини, као што је био случај 2013. године, је кршење Устава Републике Србије и рушење уставноправног поретка Републике Србије
ПОСЛЕДЊИ наступи председника Владе Србије Александра Вучића, када је у питању Косово и Метохија, по ко зна који пут обилују преварама, лажима, подвалама, обманама, лицемерством, демагогијом…

Његова изјава да су Дејтонски и Бриселски споразуми спасоносни за Србе је ноторна неистина и никакав знак једнакости између ова два споразума не може постојати. Дејтонским споразумом створена је Република Српска а Бриселским споразумом је Александар Вучић предао Косово и Метохију и створио сепаратистичку творевину звану „Република Косово“.

Друга неистина је да су Срби профитирали уласком припадника Министарства унутрашњих послова Србије у Косовску полицијску службу, јер је национални састав по општинама где су Срби у већини исти као и етнички састав Косовске полицијске службе. Александар Вучић крије чињеницу да је Косовска полицијска служба институција самопроглашене републике Косово која чува устав и законе ове сепаратистичке творевине, финнсира је влада у Приштини и делује по принципима јаничара у турској царевини.

На експозе премијера Вучића у десет тачака Покрајински одбор Демократске странке Србије предлаже својих десет тачака које треба да омогуће поновну интеграцију Косова и Метохије у правни систем Републике Србије:

1. С обзиром да је Резолуција СБ УН 1244 још увек на снази, Покрајински одбор ДСС захтева да се преговори по питању КиМ врате под окриље Савета Безбедности Уједињених нација, које су једина меродавна организација за решавање статуса Косова и Метохије.

2. Покрајински одбор ДСС тражи да се прекину постојећи преговори у Бриселу и поништи антиуставни Бриселски споразум јер он трасира пут за стварање сепаратистичке творевине зване „Република Косово“ чиме угрожава територијални интегритет и суверенитет Србије и њену државност на територији КиМ.

3. Влада Републике Србије је дужна да од Савета безбедности захтева да у пристојном року поништи одлуку Приштине о једностраном проглашењу независности. Ако се Савет безбедности оглуши о захтев Београда, Скупштина Републике Србије је обавезна да донесе одлуку о проглашењу окупације од стране NATO алијансе и дислоцирању војне базе Бондстил из јужне српске покрајине.

4. Влада Републике Србије је у обавези да захтева од међународне заједнице повратак до хиљаду српских војника и полицајаца што је предвиђено Резолуцијом 1244 СБ УН. Ово питање је актуелно тим пре, у ситуацији када самопроглашена република „Косово“ најављује формирање „војске Косова“.

5. Влада државе Србије је у обавези да спроведе све одлуке Уставног суда Републике Србије, донете у вези оцене уставности и законитости постигнутих споразума између представника Владе Републике Србије и албанских сепаратиста из Приштине, за које се Уставни суд изјаснио да нису у сагласности са Уставом Републике Србије. Реч је о: споразуму о катастру, матичним књигама, о интегрисаном управљању административном линијом и слободи кретања, о признању диплома и др. Такође Покрајински одбор ДСС захтева да Влада Републике Србије стави ван снаге уредбе којима су полиција и правосудни систем Републике Србије интегрисани у полицијски и правосудни систем сепаратистичке творевине зване „Република Косово“. Наиме, донете уредбе су у супротности са важећим законом о судству и полицији Републике Србије.

6. Влада Републике Србије мора активно да се укључи у повратак више од 250.00 Срба протераних још давне 1999. године. Ово из разлога јер ни UNMIK ни EULEX ни сепаратистичке формације из Приштине нису омогућиле повратак насилно протераних Срба и осталих неалбанаца. Напротив, сепаратистичке власти у Приштини су опструирале и спречавале повратак Срба и толерисале насиље над јако скромним бројем повратника. Повратак мора да буде одржив и да га прати повраћај узурпиране српске имовине.

7. Скупштина Србије је дужна да распише и спроведе локалне изборе на подручју Косова и Метохије. Подржавање и учествовање на локалним изборима од стране актуелне власти у режији сепаратистичке власти у Приштини, као што је био случај 2013. године, је кршење Устава Републике Србије и рушење уставноправног поретка Републике Србије. Покрајински одбор ДСС очекује да власт ту грешку неће поновити у наредном периоду.

8. Скупштина је дужна да поништи сву приватизацију на Косову и Метохији коју је спровела и спроводи Косовска поверилачка агенција као институција самопроглашене републике „Косово“. Влада Србије је дужна да упозори све актере у приватизацији да је она неуставна и незаконита и као такву држава Србија је никада неће прихватити нити признати.

9. Влада Републике Србије је дужна да јача институције Републике Србије на Косову и Метохији, јер су оне једини гарант за останак и опстанак српског и неалбанског народа у јужној српској покрајини. У пракси се показало да тамо где нема институција Републике Србије нема ни Срба. Такође се од Владе Републике Србије захтева да престане са даљим укидањем институција Републике Србије, јер на тај начин учествује у стварању сепаратистичке творевине зване „Република Косово“.

10. Влада Републике Србије је у обавези да по питању издавања личних докумената (личне карте, саобраћајне и возачке дозволе, пасоши, и др.) грађанима на Косову и Метохији омогући исти третман као и осталим грађанима Републике Србије. Издавање ових докумената мора се обављати у месту становања а не по координационим управама ван Косова и Метохије. Измештањем канцеларија за издавање личних докумената ван територије јужне српске покрајине, а по налогу Европске уније, Влада Републике Србије чува државност сепаратистичке творевине што је супротно Уставу Републике Србије.

Покрајински одбор Демократске странке Србије сумња да Александар Вучић има храбрости, снаге, куражи да овај програм спроведе у дело јер његова политика према Косову и Метохији је политика „тешких и болних компромиса“, како он каже, а у суштини је класична издаја како то Срби гласно говоре. Уосталом, онај ко је продао веру за вечеру, како то рече премијеру у Скупштини Србије народни посланик и аналитичар Ђорђе Вукадиновић, тешко да може да сачува јужну српску покрајину.

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*