Покрет „7 захтева“: Организоваћемо протест на дан инаугурације Александра Вучића

Покрет "7 захтева" најавио је да ће организовати протест на дан инаугурације изабраног председника Србије Александра Вучића.

0

Скуп ће највероватније бити одржан 31. маја, јер тада званично председнику Србије Томиславу Николићу истиче мандат, али, уколико се инаугурација деси у наредних неколико дана јуна месеца, излазимо на улице тада, навео је Покрет „7 захтева“.

Овај покрет констатује да се „у последњих пет година, током аутократске владавине Вучића и његове партије, пропадање наше земље, које траје већ скоро три деценије, само се још више убрзало“.

Као неке од најважнијих узрока таквог стања, Покрет је означио приватизацију најбитнијих јавних предузећа по сваку цену, ниску индустријску производњу и пропадање фабрика, драстични пад квалитета живота људи, забрињавајуће лоше услове рада и кршење радничких права, корумпираност судства и полиције и одсуство владавине права, поткупљеност медија и њихову све упадљивију неслободу.

„Излазимо да протестујемо против Вучићеве инаугурације зато што не заборављамо да је он рекао да ће бити „већи ММФ од ММФ“ и да је то једино обећање које је испунио“, напоменуо је Покрет.

У саопштењу се истиче да се нова нада за нашу земљу гради се кроз борбу за другачије друштвено уређење и просперитет народа, а не за неку од постојећих партија.

Покрет „7 захтева“ је позвао бројна удружења и организације из земље, са којима је, како наводи, у контакту, да му се придруже на протесту, о коме ће информисати детаљно како се он буде приближавао.

ФоНет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*