Покрет социјалиста: Прошло је време силеџијства Ненада Чанка

Покрет социјалиста саопштио је данас поводом навода Лиге социјалдемократа Војводине да за Александра Вулина није фотеља већ лустрација, да је време "силеџијског" понашања Ненада Чанка прошло

0

Покрет социјалиста саопштио је данас поводом навода Лиге социјалдемократа Војводине да за Александра Вулина није фотеља већ лустрација, да је време „силеџијског“ понашања Ненада Чанка прошло.

„Силеџија какав је (лидер ЛСВ Ненд) Чанак, зна да може да дође на власт само ако свима који не мисле као он забрани учешће на изборима“, саопштио је покрет.

Како су наводи, време када је политичким противницима некажњено Чанак претио јавним вешањем се никада више неће вратити, пошто Србија одлучује коме је и где место.

„Зато што је бирала Србија, наш лидер, Александар Вулин је вредан и уважен члан Владе Србије, док је Ненад Чанак остао без посланичког клуба у парламенту, а како ствари стоје ускоро ће остати и без партије. Сваком по заслузи“, пише у саопштењу.

Лига социјалдемокрара Војводине (ЛСВ) оценила је данас да за министра у Влади Србије и бившег високог функционера ЈУЛ-а Александра Вулина „није фотеља“, већ је требало да буде лустриран.

„Да је било више слуха када је ЛСВ још 2000. године захтевао забрану СПС-а, ЈУЛ-а, СРС-а и ССЈ-а, или да је у Србији било лустрације, на којој ЛСВ годинама инсистира, тај човек данас не би могао да буде министар. Без лустрације, Србија нема шансе да постане нормално друштво“, поручила је у саопштењу за јавност чланица Председништва ЛСВ-а Маја Седларевић.

Она је подсетила да се првих дана фебруара навршава 20 година од разбијања демонстрација грађана Београда против изборне крађе, коју је организовала власт Слободана Милошевића и Мирјане Марковић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*