Pokret socijalista: Prošlo je vreme siledžijstva Nenada Čanka

Pokret socijalista saopštio je danas povodom navoda Lige socijaldemokrata Vojvodine da za Aleksandra Vulina nije fotelja već lustracija, da je vreme "siledžijskog" ponašanja Nenada Čanka prošlo

0

Pokret socijalista saopštio je danas povodom navoda Lige socijaldemokrata Vojvodine da za Aleksandra Vulina nije fotelja već lustracija, da je vreme „siledžijskog“ ponašanja Nenada Čanka prošlo.

„Siledžija kakav je (lider LSV Nend) Čanak, zna da može da dođe na vlast samo ako svima koji ne misle kao on zabrani učešće na izborima“, saopštio je pokret.

Kako su navodi, vreme kada je političkim protivnicima nekažnjeno Čanak pretio javnim vešanjem se nikada više neće vratiti, pošto Srbija odlučuje kome je i gde mesto.

„Zato što je birala Srbija, naš lider, Aleksandar Vulin je vredan i uvažen član Vlade Srbije, dok je Nenad Čanak ostao bez poslaničkog kluba u parlamentu, a kako stvari stoje uskoro će ostati i bez partije. Svakom po zasluzi“, piše u saopštenju.

Liga socijaldemokrara Vojvodine (LSV) ocenila je danas da za ministra u Vladi Srbije i bivšeg visokog funkcionera JUL-a Aleksandra Vulina „nije fotelja“, već je trebalo da bude lustriran.

„Da je bilo više sluha kada je LSV još 2000. godine zahtevao zabranu SPS-a, JUL-a, SRS-a i SSJ-a, ili da je u Srbiji bilo lustracije, na kojoj LSV godinama insistira, taj čovek danas ne bi mogao da bude ministar. Bez lustracije, Srbija nema šanse da postane normalno društvo“, poručila je u saopštenju za javnost članica Predsedništva LSV-a Maja Sedlarević.

Ona je podsetila da se prvih dana februara navršava 20 godina od razbijanja demonstracija građana Beograda protiv izborne krađe, koju je organizovala vlast Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.

BETA

POSTAVI ODGOVOR

*