Покрет Уједињених ФАНТОМА подржао ЂИЛАСА као најјачег опозиционог кандидата!

0

Одржана Скупштина ПУФ, подршка Ђиласу

Отворена скупштина грађанског покрета ПУФ одржана је синоћ у Зрењанину. Овом веома посећеном састанку на коме су донете и важне политичке одлуке присуствовали су и специјални гости – политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас, председник синдиката „Слога“ Жељко Веселиновић и Дража Петровић, уредник дневног листа „Данас“.

У неформалној атмосфери једног зрењанинског локала грађани су се упознали са досадашњим активностима, плановима и циљевима овог покрета. Организатори су присутнима пожелели добродошлицу, објаснивши да су се за овакав потез одлучили јер су желели да атмосфера одудара од параполитичког сивила и свакодневнице на коју смо навикли. Одлучено је да покрет добије „Двоглаво председништво“ на челу са саобраћајним инжењером Миланом Пернатом (1976) и дипломираним економистом Миљаном Чичићем (1977), а како су навели – ускоро се креће и са стварањем инфраструктуре покрета и његовим ширењем. Навели су још и то да ће ПУФ у наредних месец дана сконцентрисати на београдске изборе, а потом и на Војводину, али и Републику.

Након подсећања и на неке сатиричне урадке, озваничена је подршка Драгану Ђиласу, кандидату за градоначелника Београда, што су присутни поздравили аплаузом. Након тога, окупљенима су се редом обраћали специјални гости, који су редом говорили о актуелној ситуацији и алтернативама, али се сложили како је први услов за промене шире јединство и окупљање око кључних вредности.

ФАНТОМИ за ПАТРИОТ: У брлогу владајуће коалиције се не би ваљали ни по коју цену!

Преносимо и саопштење Покрета уједињених фантома поводом овог догађаја:

Пре свега желимо да изразимо захвалност нашим суграђаним и гостима из других градова што су учинили да ово вече буде заиста посебно. Атмосфера нормалног и коструктивног грађанског дијалога била нам је преко потребна како би утврдили шта је за циљеве које желимо да шире промовишемо најбоље у овом тренутку. Kако смо од оснивања врло јасно одређени према властима и њиховом деловању, сматрали смо да је почетна тачка стварних промена у животима обичних грађана промена ове и овакве власти и стварање нормалне политичке атмосфере. У том смеру, стојимо иза тврдње да је неопходно да се свим силама изборимо за демократске услове будућих изборних утакмица – уједињавањем до победе и стварне могућности да на нормалан и достојанствен начин буду представљене идеје и људи који ће их спроводити у дела, како би грађани заиста имали избор. Наша подршка Драгану Ђиласу је у том смислу логична – у питању је најјачи опозициони кандидат са највећим шансама за победу, човек који је позивао и показао да је за стварно уједињење уз указивање зашто је то у овом тренутку неопходно, успешан привредник, одличан менаџер и економиста и неко ко је успео да направи велике резултате и пре уласка у политику. Верујемо да може много боље од вероватно најнеуспешније београдске власти („у новијој српској историји“), јер је у периоду када је био градоначелник показао како се ради и зато што је Београду оставио велике ствари – уз грешке којих је и сам свестан. И као што је неко рекао на крају – подржавамо га јер ћемо моћи много лакше да га сменимо ако заслужи. Са друге стране је зид који нема везе са демократијом, слободом, космополитским духом, економијом, потенцијалним успехом, визијом – и зато га морамо уклонити што пре. У том смислу потрудићемо се да дамо што већи допринос општој мобилизацији грађана којима је прекипело и који су свесни шта је први корак и услов за промене. Наш слоган на овим изборима биће „Доку*чило!“ – у његовом нецензурисаном значењу кажемо како нам је доста, али и да смо докучили шта је решење. У том смислу се добро слаже са „Београд одлучује, људи побеђују“. ПУФнимо их!

 

Покрет уједињених фантома

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*