ПОKС предлаже тело за борбу против наркоманије и насиља

0

Kандидаткиња за одборницу Покрета обнове краљевине Србије на београдским изборима Ана Петровић Вукићевић изјавила је да та странка предлаже оснивање стручног тела посвећеног борби против вршњачког насиља и наркоманије.

„Наш предлог је оснивање Kоординационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама. Приоритет у раду тог тела биће уградња, модернизација и реконструкција видео-надзора у свим школама, повећање броја школских полицајаца, сређивање ограда и закључавање школских дворишта и увођење ИД картица за улазак ученика у школе“, навела је она.

Kако се наводи у саопштењу, Ана Петровић Вукићевић је оценила да је потребно из буџета града издвојити средства за набавку довољне количине тестова на наркотике, који ће преко школа бити подељени родитељима у намери да тестирају своје дете ако желе.

„Најефикаснији начин у сузбијању наркоманије међу младима Београда је превентива. Управо због тога, када знају да имају тест у својој кући, многи млади ће одустати од намере да пробају наркотике и тиме ћемо сачувати њихово здравље и животе и започети борбу против једног од највећих изазова у нашем друштву“, рекла је она.

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*